486018_624077670952412_167554567_n

4 Aprilie

harta_romania

Pe 4 Aprilie 2013  am participat la organizarea celei mai mare miscari de protest , coordonata pe intreg teritoriul tarii si in strainatate. Lupta impotriva exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice este cu atat mai grea cu cat interesele marilor corporatii se intrepatrund cu cele ale politicienilor corupti din Romania. Concesionarea in secret a terenurilor pentru exlorare-exploatare si tacerea din mass-media ne unesc astazi in lupta pentru salvarea apei potabile, a naturii, a agriculturii, a turismului, adica pentru apararea dreptului la viata si dreptului la un mediu sanatos. Noi, cetatenii onesti, am ramas ultimul zid de aparare a drepturilor fundamentale si a viitorului nostru comun.

Mai multe localităţi s-au laturat protestului naţional. Printre localităţi se numără Bârlad, Galaţi, Buzău, Sibiu, Cluj, Oradea, Timişoara, Buziaş, Slatina, Piatra Neamţ, Tecuci, Arad şi Alba. De asemenea, în cadrul conferinţei internaţionale de la Beroun, pe tema mobilizării internaţionale împotriva fracturării, desfăşurată în perioada 6-9 Martie în Cehia, participanţii au stabilit să protesteze în semn de solidaritate cu România, în faţa ambasadelor României din ţara fiecăruia.

Pe harta gasesti detalii despre protestul din localitatea ta sau cea mai apropiata de tine:

Evenimentul pe Facebook: România Spune NU Fracturării Hidraulice 

Românii din Copenhaga spun NU Fracturării Hidraulice

Trucuri pentru a invita la eveniment toti prietenii din lista cu 2 click-uri de mouse:
Pentru utilizatorii Google Chrome                               Pentru utilizatorii Mozilla Firefox
Dupa ce instalati acel programel va aparea pe caseta de invitati un buton de selectare a intregii liste. Selectati intreaga lista si invitati prietenii.
 UNIȚI APĂRĂM APA, VIAȚA, VIITORUL!

FRACTURAREA HIDRAULICĂ NU SE MAI VINDECĂ!

Pe 4 aprilie iesim in toata tara pentru a protesta impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulică!

Gazele se sist sunt noua atractie a “investitorilor strategici”. De ce? Pentru ca au fost alungati din aproape toate tarile europene, chiar si din SUA sau Bulgaria, dar in Romania se conteaza pe coruptia politicienilor, manipulare si neimplicarea oamenilor.

Gazele de șist nu ne dau independența, ci ne aduc otrăvirea apei, cutremure de suprafața, deșertificare și subdezvoltare. Independența energetică e un mit și locurile de muncă sunt o iluzie pe care cei care “conduc și au condus” această țară ni le înșiră pe tapet pentru a ne convinge că nu vor să distrugă prin otrăvire Romania.

Minciuna guvernanților indiferent de culoare politică nu mai poate fi tolerată. Fractrarea hidraulică nu se mai vindecă! APA rămâne otrăvită, terenurile vor deveni deșert, casele din zonele fracturarii se vor crapă sub cutremurele de suprafața și trepidațiile miilor de mașini de mare tonaj.

Nu vom avea independența energetică, exploatarea durează cam 5 ani. Vom rămâne doar cu suferința în timp ce politicienii și corporațiile își vor cumpăra insule în paradisuri tropicale pentru a-și petrece bătrânețile.

Zonele pe care se dorește forarea acoperă aproape 70% din teritoriul țării noastre precum urmează:  VAMA VECHE, COSTINEŞTI, EFORIE, ADAMCLISI, CAPIDAVA, BÂRLAD, VASLUI, VOIVOZI, TRIA, BĂILE FELIX, TULCA, ADEA, CURTICI, PERIAM, BILED, PAULIS, PARTA, BUZIAS, CRAI NOU, MĂCIN, BABADAG

DE CE SPUNEM NU FRACTURĂRII HIDRAULICE?

Studile arată că exploatarea gazelor de șist prin această metodă, poluează pânza freatică. Prin aplicarea ei se pot elibera în atmosferă gaze periculoase, care, pe o rază de aproape un kilometru în jurul zonei de exploatare cauzează:

* apariția durerilor de cap, dificultăți de respirație, sângerări nazale, apariția explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, apariția bolilor de piele, cancer, cutremure, alunecări de teren, distrugerea florei și faunei, contaminarea apei potabile și a celei subterane, soluri toxice și radioactive.
* Chiar mai expuse riscului de contaminare, sunt zăcămintele de apa fosilă aflate la o adâncime mult mai mare – rezerve strategice de apa care trebuiesc protejate cu orice preț.
* Un alt pericol îl constituie scăpările de gaz metan pe lângă coloanele de țevi și pătrunderea lui în atmosferă. Au existat până în prezent scăpări majore de CH4 recunoscute iar acesta are un efect de seră de 4 ori mai mare decât CO2-ul.
*Consumatorii de vin și produse agricole ar trebui să facă o selecție riguroasă a produselor pe care le cumpără deoarece sursele de apa a producătorilor din sudul Moldovei și Dobrogea pot fi contaminate de substanțele toxice rezultate din fracturarea hidraulica. Iar dacă acest proiect se va desfășura, proprietarii de terenuri din zonă ar putea să nu mai primească niciodată certificate de producători bio.

ÎMPREUNĂ REUȘIM! SĂ ACȚIONĂM UNIȚI ȘI ÎN SINCRON! SOARTA PĂMÂNTULUI, A VIEȚII ȘI A URMĂTOARELOR GENERAȚII ESTE ÎN MÂINILE NOASTRE ! ȘI FITI SIGURI, SUNTEM MULȚI !

SM MM SV BT IS BH SJ CJ BN MS HG NT BC VS AR AB SB BV CV TM HD CS MH GJ VL AG DJ OT TR DB PH IF GR BZ VN GL BR IL CL TL CT

O părere la “4 Aprilie”

 1. 4 APRILIE 2013 – IN NUMELE STRAMOSILOR SI DIN DRAGOSTE CATRE URMASI NOI SPUNEM ” NU” GAZELOR DE SIST

  Peste neamul romanesc s-a mai lasat o umbra, cea a gazelor de sist, care aduce otrava apelor, pamantului, aerului si vietii. Se doreste sa acceptam totul si sa primim tacuti, cu fruntea plecata in tarana. Dar, ca un paradox, acolo,in umilinta, ne intalnim cu duhul strabunilor nostri, ce dorm in pamantul pe care vor sa-l scormoneasca cu otravurile lor. Ei ne-au sfintit tara cu jertfa, dragostea si credinta lor, veghind acum pentru noi din ceruri. Ei striga sa ne ridicam si sa spunem “NU” satrapilor lumii. Aceasta este o mare taina a neamului romanesc. Cu cat jugul ne apleaca mai mult spre pamant, devenim mai puternici pentru ca dam de duhul stramosesc, al credintei noastre sfinte ,care ne aseaza in firescul nostru de a fi, demni, drepti, ancorati in Dumnezeu.
  Ne-au ingenuncheat,ne-au manipulat, ne-au umilit, ne-au mintit, ne-au cumparat pe doi arginti, ne-au transformat in indivizi ai turmei, dar de stramosii nostri, care ne sunt alaturi nu se pot atinge. EI SUNT MAI VII DECAT NOI, sunt aici, in veci.
  – Puteti sa intelegeti d-le PONTA, cum la Barlad, oamenii, din 1000 s-au facut 8000 ?
  – Puteti sa intelegeti de ce au iesit in strada atatia oameni pentru aceasta cauza?
  – Au putut otomanii sa inteleaga, cum ostenii lui Stefan cel Mare si Sfant in numar de 10.000, au invins 100.000 de ieniceri ? Prin ce minune ?
  Minunea se numeste credinta. Cuvantul adevarului din hrisoavele de la m-rea Putna glasuieste asa: Stefan cel Mare impreuna cu ostenii au tinut post si rugaciune vreme de trei zile inainte de lupta de la Podul Inalt de la Vaslui. Dumnezeu pentru credinta lor, le-a stat alaturi.
  Asa au fost ei, leaganul si intarirea noastra, urmasi ai dacilor liberi, cei mai drepti dintre traci. Fiecare pas le era binecuvantat de Dumnezeu. In manualele de istorie ale copiilor nostri, nu se pomeneste nimic despre aceste marete fapte, pentru ca nu se doreste o zidire in duh, adevar si credinta a noii generatii care ar
  trebuie sa prinda radacini adanci in inima neamului. Se doreste pierderea identitatii, ruptura de apartenenta si manipularea. Neamul romanesc are insa tainele lui stiute de cei ce-si unesc sufletul cu cel al stramosilor.
  Cine va avea de gand sa scurme in maruntaiele pamantului romanesc, sa stie ca acesta este pamant sfant, aparat cu credinta si jertfa pret de mii de ani. Aici nu sunt pustiurile Texasului, nici padurile virgine ale Ecuadorului, pe care le-ati distrus cu tot cu oameni si vietati, aici veti da de oseminte sfinte si de duhul celor
  care ne apara si va striga din morminte:
  “Si de-aceea tot ce misca-n tara asta raul, ramul,
  Mi-e prieten numai mie, iara tie dusman este,
  Dusmanit vei fi de toate, far-a prinde chiar de veste;
  N-avem osti, dara iubirea de mosie e un zid
  Care nu se-nfioreaza de-a ta faima……..”
  ( Scrisoarea a III a , M. Eminescu)
  Romani, suntem puternici pentru ca ne sfintim nu numai cand ne ridicam privirea spre cer, catre Dumnezeu, prin rugaciune, ci si atunci cand talpile noastre ating buzele stramosilor ce ne saruta din sfanta tarana romaneasca.
  Acum, in duhul lui Stefan cel Mare si Sfant, iesim sa aparam curatia pamantului si a apei ce am mostenit-o de la strabuni. Le transmitem “neamurilor” care vor sa-si faca voia fara a tine cont de noi, slovele ce crestinii, le canta in postul mare, in Biserica noastra ortodoxa si le spunem ca nu suntem singuri:

  Cu noi este Dumnezeu,
  Intelegeti neamuri si vã plecati.
  Cãci cu noi este Dumnezeu.
  Auziti toate neamurile,
  Cãci cu noi este Dumnezeu.
  Poporul cel ce umbla în întuneric,
  A vãzut luminã mare,
  Cãci cu noi este Dumnezeu.
  De frica voastrã nu ne vom teme,
  Nici ne vom tulbura
  Cãci cu noi este Dumnezeu.
  Cei ce locuiti în umbra mortii,
  Lumina va strãluci peste voi.
  Cãci cu noi este Dumnezeu.
  Cei puternici plecati-vã,
  Cãci cu noi este Dumnezeu.
  Dumnezeu mare stãpânitor, Domn al pãcii.
  Cãci cu noi este Dumnezeu.

  In acest duh si cu acest mesaj, in numele stramosilor si din dragoste pentru urmasi, noi, crestinii romani, spunem “NU” gazelor de sist pe 4 aprilie si ori de cate ori va fi nevoie. Nu vom scanda, nu vom raspunde la provocari, vom demonstra pasnic, aratand ca existam si ca ne pasa. Dumnezeu sa ne ajute.

  Dorina Burlacu
  Sa-i luam ca model pe adevaratii romani din Barlad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *