6aprilie2

6 Aprilie 2014

6 Aprilie 2014: Ziua Nationala de Proteste Impotriva Fracturarii Hidraulice

Click pe harta si gasesti detalii despre protestul din localitatea ta sau cea mai apropiata de tine:

facebook-520x245
DIASPORA
Berlin http://tinyurl.com/ocav2pk
Bruxelles http://tinyurl.com/pkow6nq
Londra http://tinyurl.com/l3nosyo
Madrid http://tinyurl.com/pyhqjr9
Milano http://tinyurl.com/oetclm2
München http://tinyurl.com/n398pox
New York http://tinyurl.com/ladbqhq
Paris http://tinyurl.com/q2nqoe9
Praga
Roma http://tinyurl.com/p8ml5jo
Toronto http://tinyurl.com/nqco7s4
Viena http://tinyurl.com/ofuexho
Trucuri pentru a invita la eveniment toti prietenii din lista:
chromeChrome firefox Firefox
Dupa ce instalati acel programel va aparea pe caseta de invitati un buton de selectare a intregii liste. Selectati intreaga lista si invitati prietenii.

FRACTURAREA HIDRAULICA NU SE MAI VINDECA

Pe 6 aprilie 2014 au loc simultan, în peste 60 de localități din România și în orașe din străinătate, mitinguri și marșuri împotriva explorarii si exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Ieșim cu toții în stradă, țărani și orășeni, cetățeni de diferite etnii și convingeri, din țară și din diaspora, ca să ne apărăm împreună pământul, apa și aerul. Ieșim în stradă să spunem răspicat că nu vom ceda și ne vom apăra dreptul la viață, la sănătate, viitorul. Aproape 100 de ONG-uri participa la organizarea Zilei Nationale de Lupta impotriva Fracturarii Hidraulice: 70 de ONG-uri grupate in Coalitia Pentru Mediu, Asociatia Romania Fara Ei, Miscarea de Rezistenta de la Pungesti, Academia Civica Bihor, Asociatia Romania Vie, Asociatia Femeilor Universitare, Asociatia Cetatenilor Abuzati din Romania, DobroGeea, Miscarea Nationala de Rezistenta, Centrul de Interventie Civica precum si numeroase grupuri informale, preoti si primari din zonele afectate de lucrarile privind explorarea si exploatarea gazelor de sist.Vaslui, Constanta, Bihor, Arad, Timis, Galati, Iasi, Neamt, Sibiu, Buzau, Mures.

Lupta împotriva fracturării hidraulice a intrat într-o nouă etapă. La Pungești se pregatește primul foraj, iar alte și alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de șist. Metoda fracturării începe să fie implementată pe ascuns și la exploatările clasice de petrol și gaze pentru creșterea productivității, fără niciun fel de studiu de impact asupra sănătății și mediului. Nebunia exporărilor și exploatărilor resurselor aduce Romania în pericol de otrăvire. Clasa politică a cedat intereselor ilegitime și folosește instituțiile statului ca să apere ilegalitățile și abuzurile. Cetățenii sunt abandonți în fața valului de companii care vor să exploateze bogățiile subsolului în cel mai iresponsabil mod. Turismul și agricultura vor fi distruse prin otrăvirea apei, pamântului și aerului. Agricultorii vor fi primii afectați, apoi micii întreprinzatori și încet, încet întreaga țară.

În Pungești lucrările Chevron se desfășoară sub paza Jandarmeriei, ilegalitățile și pericolele fracturării fiind ignorate în defavoarea interesului național și a vieții oamenilor.

Veniti alături de noi în cea mai grea luptă pe care cetățenii o au de dus, lupta pentru supraviețuire în fața unei clase poltice infracționale ce ocrotește interese ilegitime și prigoneste cetățenii îndreptățiti să iși apere viața și viitorul.

Gazele se sist sunt noua atractie a “investitorilor strategici”. De ce? Pentru ca au fost alungati din aproape toate tarile europene, chiar si din state din SUA sau Bulgaria, dar in Romania se conteaza pe coruptia politicienilor, manipulare si neimplicarea oamenilor.

Blestemul fracturarii hidraulice se extinde incet, incet pana la 70% din teritoriu datorita complicitatii dintre companiilor si politicieni. Cunoastem perimetrele pentru care exista acorduri semnaate pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist prin folosirea fracturarii hidraulice. Ele reprezinta aproape 20% din teritoriul țării noastre: VAMA VECHE, COSTINEŞTI, EFORIE, ADAMCLISI, CAPIDAVA, BÂRLAD, VASLUI, VOIVOZI, TRIA, BĂILE FELIX, TULCA, ADEA, CURTICI, PERIAM, BILED, PAULIS, PARTA, BUZIAS, CRAI NOU, MĂCIN, BABADAG. In afara de acestea, in Romania  OMV-Petrom, Rompetrol, RomGaz detin licente vechi, istorice pentru exploatarea gazelor conventionale si a petrolului. Companiile nu se mai deranjeaza sa obtina autorizatii si au trecut in cateva perimetre la forare la adancimea stratelor de sisturi si nu este exclus sa fi inceput fracturarea hidraulica pe ascuns. Autoritatile refuza sa raspunda cetatenilor la intrebarile lor legitime cu privire la operatiunile petroliere desfasurate fara autorizatii. Minciuna guvenamentala a fost probata deplin in cazul Izvoarele cand nici pana astazi nu au fost publicate cauzele reale ale sutelor de cutremure ce au adus in pericol de scufundare satul. Modul iresponsabil de exploatare a dus la moartea unui baietel asfixiat cu gaz de sonda pentru ca OMV-Petrom a montat sonda langa case, fara gard de protectie si fara niciun alt mijloc de protectie. Parchetul incearca sa musamalizeze aceasta crima.

Gazele de șist nu ne dau independența, ci ne aduc otrăvirea apei, cutremure de suprafața, deșertificare și subdezvoltare. Independența energetică e un mit și locurile de muncă sunt o iluzie pe care cei care “conduc și au condus” această țară ni le înșiră pe tapet pentru a ne convinge că nu vor să distrugă prin otrăvire Romania.coverMinciuna guvernanților indiferent de culoare politică nu mai poate fi tolerată. Fractrarea hidraulică nu se mai vindecă! APA rămâne otrăvită, terenurile vor deveni deșert, casele din zonele fracturarii se vor crapă sub cutremurele de suprafața și trepidațiile miilor de mașini de mare tonaj.

Nu vom avea independența energetică, independenta vine din surse regenerabile si Romania deja produce mai mult decat consuma. Vom rămâne doar cu suferința în timp ce politicienii și corporațiile își vor cumpăra insule în paradisuri tropicale pentru a-și petrece bătrânețile.

DE CE SPUNEM NU FRACTURĂRII HIDRAULICE?

Studile arată că exploatarea gazelor de șist prin această metodă, poluează pânza freatică. Prin aplicarea ei se pot elibera în atmosferă gaze periculoase, care, pe o rază de aproape un kilometru în jurul zonei de exploatare cauzează:

* apariția durerilor de cap, dificultăți de respirație, sângerări nazale, apariția explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, apariția bolilor de piele, cancer, cutremure, alunecări de teren, distrugerea florei și faunei, contaminarea apei potabile și a celei subterane, soluri toxice și radioactive.
* Chiar mai expuse riscului de contaminare, sunt zăcămintele de apa fosilă aflate la o adâncime mult mai mare – rezerve strategice de apa care trebuiesc protejate cu orice preț.
* Un alt pericol îl constituie scăpările de gaz metan pe lângă coloanele de țevi și pătrunderea lui în atmosferă. Au existat până în prezent scăpări majore de CH4 recunoscute iar acesta are un efect de seră de 4 ori mai mare decât CO2-ul.

*Consumatorii de vin și produse agricole ar trebui să facă o selecție riguroasă a produselor pe care le cumpără deoarece sursele de apa a producătorilor din sudul Moldovei și Dobrogea pot fi contaminate de substanțele toxice rezultate din fracturarea hidraulica. Iar dacă acest proiect se va desfășura, proprietarii de terenuri din zonă ar putea să nu mai primească niciodată certificate de producători bio.

ÎMPREUNĂ REUȘIM! SĂ ACȚIONĂM UNIȚI ȘI ÎN SINCRON! SOARTA PĂMÂNTULUI, A VIEȚII ȘI A URMĂTOARELOR GENERAȚII ESTE ÎN MÂINILE NOASTRE ! ȘI FITI SIGURI, SUNTEM MULȚI !

SM MM SV BT IS BH SJ CJ BN MS HG NT BC VS AR AB SB BV CV TM HD CS MH GJ VL AG DJ OT TR DB PH IF GR BZ VN GL BR IL CL TL CT

afis final3

SM MM SV BT IS BH SJ CJ BN MS HG NT BC VS AR AB SB BV CV TM HD CS MH GJ VL AG DJ OT TR DB PH IF GR BZ VN GL BR IL CL TL CT

8 păreri la “6 Aprilie 2014”

 1. De fap,t fracturarea hidraulica, proces prin care se obtin gaze naturale din resurse inca neexploatate este, parerea mea, doar o acoperire a mai marii conspiratii care cauta limitarea accesului liber la resurse naturale, care devin poluate cu timpul. Astfel se ajunge la controlul maselor si valorificarea resurselor ramase, care acum sunt gratuite si accesibile oricui.

  Cei care vor sa se inbogateasca prin aceasta metoda si sa controleze lumea sunt naivi, habar nu au ca in lumea noastra nu exista control iar creativitatea omului cu intentii sanatoase nu va putea fi redusa la tacere niciodata.

 2. 2800 de sonde in jud Vaslui:

  Secatuirea resurselor de apa

  Contaminarea panzei freatice cu zeci de substante “secretizate”

  Detonari la mare adancime

  Declansarea unor cutremure devastatoare in Zona Vrancea

  Aparitia fenomenului SINKHOLE – vedeti in SUA

  Facturi la gaze de TREI ori mai mari o data cu liberalizarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *