A.P.A.

Alianţa Pentru Apă

DA! Stim cu totii ca apa este elementul esential al existentei noastre si a vietii pe Pamant.

Corpul uman este compus din aproximativ 70% apa. Procentul de apa din organism variaza in functie de varsta:

04.01.2013 - Iubim APA - RRV site print

► de la 97% la embrionul de 7 zile, scazand treptat la 65-75% la adult si 50-55 % la varstnici. Creierul contine 83% apa, sangele 83%, ochii 95%, muschii 75%, plamanii 86%, rinichii 83%. Apa buna este cheia pentru curatarea fluidelor organismului.

Fiecare organism este compus in mare parte de apa:

► animalele – 75%, pesti – 75%, meduze – pana la 99%, cartofi – 76%, mere – 85%, rosii – 90%, castraveti 95%, pepeni – 96%.

Ceea ce poate unii dintre noi nu stiu, insa este ca apa are memorie. In spatele aparentei simplitati a apei, reflectata in cea mai faimoasa dintre formulele chimice, se afla o molecula uimitor de sofisticata, prin care apa isi poate cumva „aminti“ de insusirile compusilor dizolvati in ea chiar si atunci cand din acestia nu a mai ramas nici macar o molecula. Descoperirea faptului ca apa are memorie a dus la confirmarea principiilor homeopatiei, deoarece remediile ultradiluate reprezinta unul dintre elementele decisive ale acestei terapii, bazandu-se tocmai pe capacitatea apei de a retine in matricea sa structurala amprenta energetica sau semnatura vibrationala a substantei fizice.

Astfel, devine deja deductibil faptul ca, la fel ca si creierul,  cei 70% de apa pe care ii continem sunt purtatorii informatiei pe care noi, ca indivizi, ca finite umane o inmagazinam pe parcursul vietii. Pierderea acestei informatii ar duce la degradarea functiunilor organice si pierderea identitatii individuale, la fel cum se degradaza creierul atunci cand este afectat de scleroza sau sindromul altzheimer.

Sursa ~ | http://www.descopera.ro/stiinta/928822-memoria-apei |

Deasemenea, foarte interesant de studiat este aspectul spiritual al apei. Ea este sensibila la intentie, asemenea oamenilor. Doctorul de origine japoneza, Masaru Emoto a făcut o descoperire uluitoare, din seria celor în care ştiinţa şi religia îşi dau mâna pentru a prefigura o nouă eră în care nimic nu este ceea ce pare. Experimentele lui Masaru Emoto arata ca bioenergia umana, diferite campuri informationale si cele electromagnetice, influenteaza structura moleculara a apei chiar de la distanta.

Experiment ► Pe cateva eprubete sigilate cu apa distilata au fost lipite etichete, pe care s-au scris cuvintele: Iubire, Multumesc si al treilea esantion a ascultat muzica clasica. Aceste esantioane au fost inghetate si fotografiate cu ajutorul microscopului. Apa a format in toate cazurile cristale diferite si pure. Nici unul nu semana cu celalt. Analiza a aratat ca structura apei era diferita pentru fiecare dintre aceste eprubete, dovedind in mod cert ca influentele asupra apei la distanta produc un ecou, remodelandu-i structura informationala. S-a constatat ca apa este un element viu, capabil sa memoreze informatia. Apa memoreaza diferite influente si le transforma in cristale ce imita structura energoinformationala. In mod asemanator, celelalte eprubete au fost expuse in fata televizorului, calculatorului si telefonului mobil. In apa din acestea, au aparut niste cristale intunecate, diforme, cu aspect neplacut.

Sursa ~| http://www.torser.com/ro/scientific_base/masaru_emoto/default.aspx |

Documentar “APA” ~| http://tinyurl.com/cyfysm8 |Un film de exceptie  despre apa structurata, memoria si energia apei. Filmul este in engleza si subtitrat in romana. Recomandam sa il vizionati in intregime. Durata 1 ora si 20 minute.

Pana acum ne este clar ca apa este un element fundamental al existentei umane atat in plan material cat si in plan spiritual.

Haideti sa vedem ce se intampla daca nu avem acces la APA:

Deshidratarea reprezinta procesul patologic prin care organismul este deprivat de apa, fie printr-un aport insuficient de lichide, fie prin pierderi excesive cauzate de boli, transpiratie, etc.

303316_609435372418731_1755732600_n

Pe măsură ce primele semne ale dezhidratarii sunt ignorate, mai multe simptome devin evidente, si anume: senzaţie de gură uscată, ochii nu mai produc lacrimi, transpiraţia se poate opri.

1 Brooke

De asemenea alte semne sunt: crampele musculare, senzaţia de ameţeală şi vomă, palpitaţii. În cazul în care deshidratarea este severă, apar stari de confuzie şi ameţeala deoarece organele coprului, inclusiv creierul,  primesc mai puţin sânge. În final, deshidratarea poate duce la leşin, coma, insuficienţa organelor şi eventual moarte dacă persoana nu se hidratează.

549526_555459587808628_431033562_n

Respiratia devine suparatoare, iar frecventa cardiaca creste. Pielea devine uscata, lipsita de transpiratie, iar aspectul fetei poate fi adesea infricosator, deoarece privirea devine fixa, iar ochii se incercaneaza excesiv, se afunda in orbite si par dintr-o data mai mari. Insuficienţa renală şi starea de şoc pot apărea in cazul dezhidratarii, turgorul pielii se diminueaza, ochii se usuca si  apare  tahicardia. Complicatiile pot include soc ireversibil, convulsii si necroza► sau moartea celulara normala care se manifesta prin leziuni celulare ireversibile ca in cazul arsurilor de grade superioare. Veti recunoaste rapid instalarea deshidratarii dupa aspectul fizic al persoanei. Aceasta va fi mai putin comunicativa si mai lenta in miscari si atitudini.

533935_164862950338436_584588761_n

Deasemenea, studiile arată că abilitatea de a a-ţi aduce aminte informaţiile noi este afectată chiar şi atunci când nivelul deshidratării este foarte mic. Până şi un procent de deshidratare care poate părea infirm – de 2 procente, va face ca orice activitate fizică să pară foarte dificilă.

Surse: | http://www.romedic.ro/deshidratare |

http://www.rasfoiesc.com/sanatate/medicina/Necroza-definitie-cauze-efecte61.php |

Dupa aceste explicatii, este vital sa fim la curent cu faptul ca:

In acest moment, 70% din teritoriul Romaniei a fost concesionat pentru exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Acest lucru inseamna otravirea resurselor de apa potabila a tarii noastre, contaminarea panzei freatice, a pamantului, si otravirea implicita a oamenilor.

548977_555869567767630_848967691_n

Resursele de apa care nu sunt otravite, sunt cumparate de companii romanesti privatizate sau corporatii straine care ne vand PROPRIA apa, imbuteliata, in conditiile in care „Apa este un drept al omului” si nu ar trebui ca o companie sa aiba exclusivitate pe ea sau dreptul sa o comercializeze.

44812_558369107517676_993010717_n

Metoda exploatarii gazelor de sist prin Fracturare Hidraulica presupune injectarea sub presiune de pana la 1000 atm in sol la adancimi de peste 3000 de metri, a 60 de milioane de litri de apa amestecati cu nisip si substante chimice. Din cele 596 de substante folosite, 38 sunt clasificate ca fiind extrem de toxice pentru sanatatea umana, alte 8 fiind clasificate ca substante cancerigene. Trasorii folositi sunt radioactivi, iar fluidul de retur contine metale grele si elemente radioactive. Aici este intervenția specialistului geolog Gabriel Milian Sava, în cadrul unei emisiuni de la Radio Republica Verde in care ne sfatuieste sa ocolim litoralul romanesc din cauza lucrarilor

150139_556661751021745_1247572095_n

|http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BAus-v1Q46Q |

Efecte nocive din studii la nivel international si national:

Ecologiștii și specialiștii geologi ne informează că exploatarea gazelor de șist prin această metodă, poluează pânza freatică. Prin aplicarea ei se pot elibera în atmosferă gaze periculoase, care, pe o rază de aproape un kilometru în jurul zonei de exploatare cauzează: apariția durerilor de cap, dificultăți de respirație, sângerări nazale, apariția explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, apariția bolilor de piele, cancer, cutremure, alunecări de teren, distrugerea florei și faunei, contaminarea apei potabile și a celei subterane, soluri toxice și radioactive.

485212_559029944118259_1482904049_n

Chiar mai expuse riscului de contaminare, sunt zăcămintele de apa fosilă aflate la o adâncime mult mai mare – rezerve strategice de apa care trebuiesc protejate cu orice preț. Un alt pericol îl constituie scăpările de gaz metan pe lângă coloanele de țevi și pătrunderea lui în atmosferă. Au existat până în prezent scăpări majore de CH4 recunoscute iar acesta are un efect de seră de 4 ori mai mare decât CO2-ul.

558635_558690794152174_38075874_n

Consumatorii de vin și produse agricole ar trebui să facă o selecție riguroasă a produselor pe care le cumpără deoarece sursele de apa a producătorilor din sudul Moldovei și Dobrogea pot fi contaminate de substanțele toxice rezultate din fracturarea hidraulica. Iar dacă acest proiect se va desfășura, proprietarii de terenuri din zonă ar putea să nu mai primească niciodată certificate de producători bio.

482736_166943306797067_1100563203_n

Situatia actuala:

Explorarea gazelor de sist a fost inceputa deja de catre Chevron la mare si in Jud. Vaslui. In judetul Timis, oportunisti de talia lui Tender prin una din firmele sale a inceput activitati de prospectare. A inceput cu stangul pentru ca nu a obtinut legal acordul proprietarilor, ci doar a arendasilor. Pentru explorare se foloseste aceeasi metoda controversata la nivel international ca si pentru exploatare.

In Decembrie 2012, „conducerea” a dat hotarari guvernamentale, in mod ABUZIV si SECRETIZAT, concesionand mai multor companii interesate resursele de gaze de sist ale Romaniei care pot fi extrase prin controversata metoda a fracturarii hidraulice. Compania Chevron nu este singura care a primit aprobarea guvernului pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice in Romania.

Zonele concesionate si companiile pentru care s-au dat aprobarile sunt:

► S.C. UNIVERSAL PREMIUM, perimetrul EX – 9 Păuliş

HotarareMonitorulOficial – | http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-187-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-9-paulis-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143694.html |

► EAST WEST PETROLEUM CORP, perimetrul EX – 2 Tria

HotarareMonitorulOficial – | http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-186-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-2-tria-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143693.html |

► MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company împreună cu S.C. Expert Petroleum – S.R.L., perimetrul EX – 6 Curtici

Hotarare MonitorulOficial – | http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-185-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-6-curtici-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143692.html |

► CLARA PETROLEUM LTD, perimetrul EX – 4 Tulca

Hotarare Monitorul Oficial – | http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-184-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-4-tulca-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143691.html |

► Chevron România Holding B.V., perimetrele EV- 2 BARLAD, EX – 17 COSTINESTI, EX – 18 VAMA VECHE si EX – 19 ADAMCLISI

HotarareMonitorulOficial – | http://lege5.ro/Gratuit/gmytgobyha/hotarare-189-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-19-adamclisi-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-c |

 

In detaliu zonele amintite mai sus ce acopera aproximativ 70% din suprafata tarii, sunt: VAMA VECHE (CONSTANŢA), COSTINEŞTI (CONSTANŢA), EFORIE(CONSTANŢA), ADAMCLISI (CONSTANŢA), CAPIDAVA (CONSTANŢA), BÂRLAD (VASLUI), VOIVOZI (BIHOR), TRIA (BIHOR), BĂILE FELIX (BIHOR), TULCEA , ADEA (ARAD), CURTICI (ARAD), PERIAM (TIMIŞ), BILED (TIMIŞ), PAULIS, (TIMIŞ), PARŢA (TIMIŞ), BUZIAŞ (TIMIŞ), CRAI NOU (TIMIŞ), MĂCIN (TULCEA), BABADAG (TULCEA)

Astfel, precum puteti deduce din enumerarea localitatilor de mai sus, zonele afectate sunt atat in spatiul terestru cat si in largul marii.

Mai jos aveţi harta fizică a zonelor „vândute” de guvern. Suprapuneţi peste asta o hartă hidrografică şi o să vedeţi genocidul lent pe care ni-l pregătesc tuturor corporațiile petroliere mână în mână cu iubiţii noştri conducători. Harta – | http://totb.ro/wp-content/uploads/2013/03/harta1.jpg |

Mare atentie la „scenariile” fabricate pentru a discredita miscarea de rezistenta in fata acestui genocid impotriva populatiei !

GAZELE DE ŞIST NU NE-AR DA INDEPENDENŢA ENERGETICĂ, CI NE-AR OTRĂVI APA, PĂMÂNTUL, AERUL ŞI VIAŢA! CE FACEM?

Pe 4 aprilie ieșim în toată ţara pentru a protesta împotriva explorării şi exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică!

Resurse:

 Web Site – http://stopfracturare.ro/

PaginaFB – http://tinyurl.com/ap6vzuf

Eveniment Național FB – http://tinyurl.com/b9vpgfs/

Primul pas este să le spunem hotărât prin acest protest ca am inteles ce ne pregatesc  si nu acceptam minciuna. Banii publici nu pot finanta capricii, ci o adevarata cercetare pentru energii regenarabile. Informam oamenii despre adevaratele efecte si demontam asa-zisele „beneficii” ale gazelor de sist. Independența energetică e un mit și locurile de muncă sunt o iluzie pe care cei care „conduc și au condus” această țară ni le înșiră pe tapet pentru a ne convinge să-i lăsăm să distrugă, prin otrăvire, România. Cetateanul informat nu poate fi manipulat!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MULT MAI PUTERNICI DECÂT EI!ŞI MULT MAI BOGAŢI! EI AU BANII, NOI AVEM VIAŢA NOASTRĂ ŞI A COPIILOR NOŞTRI DE APĂRAT!

Minciuna guvernanților, indiferent de culoarea lor politică, nu mai poate fi tolerată. Fracturarea hidraulică nu se mai vindecă! Apa ar rămâne otrăvită, terenurile ar deveni sterile, terenurilor şi locuinţelor le-ar scădea drastic valoarea, casele din zonele fracturării s-ar crăpa sub cutremurele de suprafața și sub trepidațiile miilor de mașini de mare tonaj. Nu am avea independență energetică durabilă, pentru că exploatarea durează cam 5 ani. Am rămâne doar cu suferința în timp ce politicienii și corporațiile și-ar cumpăra drepturi de folosire a izvoarelor montane cu apă curată pe care să ne-o vândă şi insule în paradisuri tropicale pentru a-și petrece bătrânețile pe banii munciţi de noi.

Cerem ca:

  1. Instituțiile UE și Statele Membre să fie obligate să se asigure că toți locuitorii se bucură de dreptul la apă și salubritate.
  2. Hotararie date de guvern sa fie anulate iar exporarea si expoatarea gazeor de sist prin Fracturare Hidrauica sa fie interzise prin ege !
  3. Alimentarea cu apă şi gestionarea resurselor de apă să nu fie supuse „normelor pieţei interne” şi ca serviciile de apă să fie scutite de liberalizare.
  4. UE să-și sporească eforturile pentru a asigura accesul universal la apă şi salubritate.

Cu acest prilej, declarăm că Apa şi Salubrizarea constituie un drept al omului şi vă invităm să SEMNAȚI această INIȚIATIVĂ CETĂȚENEASCĂ EUROPEANĂ ► http://www.right2water.eu/ro

si

► Petitia pentru interzicerea Fracturarii Hidrauice ► http://tinyurl.com/ccdeoa2

► Personajele din seria de fotografii pe care le distribuim in cadrul acestei campanii au rolul de a ridica nivelul de constientizare al populatiei cu privire la initiativele abuzive luate de grupul de corporatii impreuna cu organele de conducere actuale si anterioare.

► Persoanele care au participat la sedintele foto din cadrul acestei campanii sunt personaje reale, care au acceptat sa pozeze si au acceptat ca portetele sa le fie prelucrate in scopul ilustrarii efectelor fizice dezastruoase care pot apare in cazul privarii de apa si al dezhidratarii. Mentionam ca fotografiile respecta fidel manifestarile fizice/organice vizuale ale procesului de dezhidratare.

Photo credits&mastering ~ Ionut Dobre

A.P.A. ► Alianța Pentru Apă ~ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.164860703671994.1073741832.153757544782310&type=1

Un proiect Românii Sunt Frumoși și Republika Verde (http://www.republikaverde.ro/) alături de Pentru Apa Curata si Contra Fracturare Hidraulica (http://stopfracturare.ro/)

Photo Credits&Mastering ~ Ionut Dobre

O părere la “A.P.A.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: