pamant

Actiuni ale Asociatiei Romania Fara Ei

A inceput o luna de foc pentru lupta in justitie impotriva incercarii institutiilor statului de a ne impune, in mod abuziv si ilegal, fracturarea hidraulica de mare volum, fara informare si fara consultare, mai mult, cu ignorarea vadita si aroganta a opozitiei noastre, manifestata prin repetate actiuni, inclusiv prin proteste masive de strada, culminand cu instituirea de fapt a starii de necessitate la Pungesti, creand astfel prima enclava non-democratica din Uniunea Europeana.

Pe 7 august este primul termen in procesul deschis de Asociatia ROMÂNIA FĂRĂ EI, curtea de apel bucurestiFundatia ECO CIVICA si Asociatia MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ DE LA PUNGEŞTI impotriva Guvernului Romaniei, a ANRM si a Chevron Romania E&P SRL pentru suspendarea executarii actului administrativ H.G.2283/09.12.2004 – EV2 Barlad (Acordul Petrolier).  Daca exceptiile procedural invocate de parati vor fi respinse putem chiar sa ne judecam.

Pe 4 septembrie este termen in procesul deschis de Asociatia ROMÂNIA FĂRĂ EI impotriva Guvernului Romanieisi a ANRM pentru anularea actelor administrative, respectiv HG vizand perimetrele Buzias, Paulis, Tria, Curtici, Tulca si Parta. Cazul a scos la lumina ilegalitati flagrante din partea statului si ANRM care aproba licente si apoi la cateva zile le transfera catre Gazprom si alti “investitori stategici”.

Actiunile Asociatiei ROMÂNIA FĂRĂ EI, daca vor avea success, vor crea premisele anularii si acordurilor din perimetrele Costinesti, Vama Veche si Adamclisi din Dobrogea dar si pentru perimetrele Baile-Felix, Periam si Biled.
Deasemenea continuam lupta in justitie impotriva ilegalitatilor comise de autoritatile publice si companii, prin atacarea acordurilor de mediu sau/si incalcarea prevederilor acestora, alaturi de asociatiile mentionate si de Asociatia Salvati Bucurestiul, care, prin Nicusor Dan are o foarte mare implicare. Pentru asta facem apel PUBLIC la avocati sa-si ofere serviciile si expertiza juridica.
Continuam sa sustinem apararea celor care la Pungesti s-au opus pasnic, dar sunt incriminati pe nedrept pentru opozitia fata de abuzurile fortelor de ordine, precum si pentru dreptul comunitatilor locale de a fi implicate nemijlocit in procesul de decizie.

64569_466664663398947_1398136228_nDupa cum stiti, in Parlament exista mai multe legi de interzicere a fracturarii hidraulice. La votul pe legea Ciuhodaru in Senat am reusit sa cream o mare dezbatere sau mai bine zis un mare scandal, iar votul a fost unul discutabil cu incalcarea cvorumului necesar. O alta lege a fost depusa si va fi sustinuta si ea prin informarea parlamentarilor cu privire la efectele fracturarii folosind studii si articole stiintifice, dar si alte materiale video edificatoare. Aceeasi documentatie va fi remisa si altor decidenti implicati in avizarea diferitelor faze ce preced extragerea hidrocarburilor neconventionale prin fracturare hidraulica de mare volum. Documentatia va include, intre altele, traducerea Compendiului elaborat de Concerned Health Professionals din statul New York, SUA, precum si alte studii peer-reviewed, asigurand astfel o informare bazata pe argumente stiintifice indubitabile.pamantMultumim traducatorilor voluntari, fara de care aceasta actiune nu ar fi fost posibila! In continuare avem nevoie de ajutor in traducerea acestor materiale din limba engleza.

Intrucat problematica extragerii hidrocarburilor neconventionale este complexa, aducand in discutie chestiuni legate de sanatate, individuala si pubclimatechange1lica, de echilibru al ecosistemelor, de protectia mediului inconjurator in care vietuim, aspecte sociale, economice, financiare, juridice si patrimoniale, atat la nivel de tara, cat si la nivel local si individual, lansam invitatia de colaborare catre toti specialistii din domeniile mentionate mai sus.

In acelasi mod si pe aceeasi baza temeinica ne-am propus sa intensificam si campania de informare a cetatenilor, dar mai mult, dorim sa capacitam locuitorii din zonele afectate, prin transfer de know-how, pentru a actiona independent si in cunostinta de cauza (legislatie), pentru apararea drepturilor constitutionale legitime si democratice. Sustinem rezistenta civica impotriva abuzurilor administratiei si a companiilor! Am sprijinit Primaria Dudestii Vechi si Consiliul local in redactarea si adoptarea unei hotarari de interzicere a fracturarii hidraulice pe teritoriul comunei aducand o baza legala substantial imbunatatita menita sa creeze mari diuficultati Prefecturii in atacarea ei in contencios administrative.
Credem ca mesajele transmise prin arta ajung mai usor la sufletul romanilor si de aceea, multumim artistilor din Campania Artisti Impotriva Fracturarii, care, inca de anul trecut au contribuit la popularizarea cauzei noastre si facem apel ca in continuare sa sustina Campania Romania Fara Fracturare, oricare ar fi forma artistica de expresie.

Subcarpati
Subcarpati

Mai mult, Asociatia Romania Fara Ei este implicata alaturi de activistii europeni si alte ONG-uri din Romania, in campania de sustinere a Initiativei Cetatenesti Europene privitoare la Pactul Transatlantic de Comert si Investitii – TTIP.

Puiesti3Facem apel si la voi toti sa ne sprijiniti in aceste demersuri care implica din pacate si costuri. http://stopfracturare.ro/doneaza/ Vom prezenta decontul la cererea donatorilor.

Asteptam sa ne scrieti pe adresa stopfracturare@gmail.com mentionand domeniul in care puteti contribui, natura actiunilor si gradul de disponibilitate. Va multumim anticipat!

Umariti http://stopfracturare.ro!

4 păreri la “Actiuni ale Asociatiei Romania Fara Ei”

  1. Update proces Chevron 21 august: La termenul de azi de la Curtea de Apel judecatorul a cerut ANRM sa aduca Ordinul de transfer al licentei de la Regal Petroleum catre Chevron. Noul termen este pe 5 septembrie cand se vor judeca speram in sfarsit exceptiile ca sa putem intra pe fond. Judecatorul a citit textul Acordului Petrolier si urmeaza sa vedem cum apreciaza Ordinul ANRM de transfer al licentei, daca este considerat act individual, Chevron ramane in cauza, daca este considerat act normativ, Chevron iese din cauza si inseamna ca licenta nu ii apartine. Insa scenariul al doilea este putin probabil. Latul se strange in jurul Chevron.

  2. Update proces Chevron 7 august: instanta a respins excepția lipsei calității de folosință a RFE invocata de Chevron, lăsând celelalte excepții pentru a fi discutate la următorul termen, 21 august. Chevron și ANRM trebuie sa depuna acordul petrolier la Curtea de Apel.

  3. In acea zi au fost prezenti si circa 2o jandarmi,ceea ce a fost de natura a timora cetatenii care stateau la intersectii de drumuri si la porti dar nu veneau in fata Primariei.

  4. Doresc si eu sa ma implic ,deoarece si la noi in Mehedinti a fost concesionat Perimetrul Zegujani.In aprilie am organiyat in fata Primariei Floresti o actiune de protest cu circa 3o participanti.Am vorbit oamenilor si am imprastiat fluturasi.Primarul este alaturi de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: