poza comunicat

Chevron a fugit cu coada între picioare

Pungeşti – Kilometrul 0 al demnităţii şi curajului

Pe 15 martie 2015 orele 14.00, pe terenul Taberei de Rezistenţă din faţa perimetrului Chevron, comuna Pungesti, Asociatia România Făra Ei şi Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă de la Pungeşti au organizat o manifestatie pentru celebrarea curajului şi demnităţii tuturor celor care au luptat împotriva abuzurilor politicienilor corupţi, ale companiei Chevron, ale jandarmilor dar şi ale celor care denigrat constant în mass-media lupta dreaptă a locuitorilor comunei Pungeşti.

Compania Chevron a fugit cu coada între picioare fără să motiveze clar renunţarea la exploatare, confirmând însă ceea ce activiştii au spus de mult timp: singura rentabilitate a exploatării poate veni doar din fraudă, speculaţii, distrugere şi joc politic.

Mobilizarea exemplară a sătenilor şi a tuturor activiştilor, forţarea problemei gazelor de şist pe agenda publică de către aceştia, hărţuirea companiei în instanţă au demonstrat ca nu suntem indiferenti, nu suntem pasivi şi suntem pregătiţi să luptăm cu orice gigant industrial care ne ameninţă mediul şi sănătatea.

Aceasta este adevărata victorie a cetăţenilor, pe care o celebrăm.

15 martie este şi Ziua Internaţională împotriva Violenţei Poliţiei, un motiv în plus să cerem anchetarea vinovaţilor pentru abuzurile de la Pungeşti, anularea licenţelor pentru gazele de şist şi interzicerea prin lege a fracturării hidraulice de mare volum pentru explorarea şi exploatarea resurselor neconvenţionale.

După un an şi jumatate de luptă Pungeştiul a rezistat şi a devenit un simbol al rezistenţei!

O părere la “Chevron a fugit cu coada între picioare”

  1. Nu va bucurati prea tare ca n-au plecat definiv. Au plecat doar pana se termina tensiunile din Ucraina, vin ei pe urma… de altfel, nici nu si-au reziliat contractul cu statul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *