poza prima pagina1

Joi 23 Aprilie 2015 orele 19.00 va invitam la intalnirea cu mesagerul Campaniei Romania Fara Fracturare in Europa, Victor Perdevara, la cafeneaua Alandala din Str. Aurel Vlaicu nr. 70 Bucuresti.

perdevara„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„

„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„

Interviul acordat dupa vizita in Romania (Bucuresti, Pungesti, Vaslui, Barlad) de catre doamna Dr. Sandra Steingraber militant anti-fracturare din New York, om de stiinta, biolog, consilier stiintific al grupului anti fracturare din New York.

„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„

„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„

GAZELE DE ŞIST: DE CE TREBUIE SĂ NE INTERESEZE PE TOŢI

Blestemul fracturarii hidraulice se extinde incet, incet pana la 70% din teritoriu datorita complicitatii dintre companii si politicieni. Cunoastem perimetrele pentru care exista acorduri semnaate pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist prin folosirea fracturarii hidraulice. Ele reprezinta aproape 20% din teritoriul țării noastre: VAMA VECHE, COSTINEŞTI, EFORIE, ADAMCLISI, CAPIDAVA, BÂRLAD, VASLUI, VOIVOZI, TRIA, BĂILE FELIX, TULCA, ADEA, CURTICI, PERIAM, BILED, PAULIS, PARTA, BUZIAS, CRAI NOU, MĂCIN, BABADAG. In afara de acestea, in Romania  OMV-Petrom, Rompetrol, RomGaz detin licente vechi, istorice pentru exploatarea gazelor conventionale si a petrolului. Companiile nu se mai deranjeaza sa obtina autorizatii si au trecut in cateva perimetre la forare la adancimea stratelor de sisturi si nu este exclus sa fi inceput fracturarea hidraulica pe ascuns. Autoritatile refuza sa raspunda cetatenilor la intrebarile lor legitime cu privire la operatiunile petroliere desfasurate fara autorizatii. Minciuna guvenamentala a fost probata deplin in cazul Izvoarele cand nici pana astazi nu au fost publicate cauzele reale ale sutelor de cutremure ce au adus in pericol de scufundare satul. Modul iresponsabil de exploatare a dus la moartea unui baietel asfixiat cu gaz de sonda pentru ca OMV-Petrom a montat sonda langa case, fara gard de protectie si fara niciun alt mijloc de protectie. Parchetul incearca sa musamalizeze aceasta crima.

De ce oare? 

 Suprafetele concesionate de ANRM. Estul Moldovei, sudul Dobrogei si vestul tarii sunt concesionate pentru exploatarea gazelor de şistharta-perimetreSă ne amintim că anul trecut, când încă nu era la Guvernare, USL ajuta la scoaterea a mii de oameni în stradă la Bârlad împotriva proiectului guvernului lui Mihai Razvan Ungureanu şi se jura că se va opune prin orice mijloace exploatării gazelor de şist în România. Imediat instalaţi la guvernare, după ce au facut campanie împotriva gazelor de şist şi au câştigat alegerile, USL a revenit imediat asupra acestei poziţii. Ba mai mult, a început să dea avize în mare grabă, trecând peste reglementarile de mediu în vigoare, neorganizând nicio dezbatere publică, în ciuda numeroaselor proteste ale populaţiei în toate colţurile ţării, premierul Victor Ponta declarând la o televiziune publică faptul că nu există indicii că ar exista pericole pentru mediu. Aceasta intoarcere la 180 de grade ar trebui sa dea de gandit oricarui cetatean. Ce se ascunde in spatele acestei amnezii extrem de dubioase?

 CE SUNT GAZELE DE ȘIST (GDS)

Gazul de şist este acel gaz natural captiv în interiorul formaţiunilor de şist, în porii unor roci dure, cu permeabilitate si porozitate scăzută şi care se află la o adâncimi de circa 3 – 5 km. Deoarece nu se gaseste compact, în pungi de gaz, precum gazul natural convențional, acest gaz se mai numeste gaz neconventional. Gazul de sist, fiind captiv in stratul de roca, trebuie intai sa fie eliberat din fiscurile rocilor, pentru a putea fi adus la suprafață. Acest lucru se face prin folosirea unei metode extrem de noi la nivel mondial, folosita pe scară largă in unele state din SUA (15 state din SUA au interzis aceasta metodă, se va demonstra că nu intamplator), numită fracturare hidraulică (de mare volum).

Important de menționat că, până acum, in România nu s-a extras acest tip de gaz, nici macar experimental. Nu există specialisti români care să cunoasca aceasta tehnologie altfel decât din prezentările firmelor americane care o aplică deja.

Gazele de şist – MAI DEGRABĂ BLESTEM DECAT RESURSĂ

Află despre impactul dezastruos al fracturării hidraulice asupra sănătăţii noastre, asupra surselor de apă, asupra pământurilor agricole, asupra ecosistemului, asupra dezvoltării pe termen lung a ţării.

 SITUAȚIA IN ROMANIA

Până în prezent, în România au fost concesionate, în mod ilegal, pe baza Legii Petrolului nr. 238/2004, zece perimetre în vederea explorării sau exploarii și exploatării hidrocarburilor.  Pentru restul perimetrelor de pe hartă, nu au fost incă semnate acorduri de explorare si exploatare, existând doar concesiuni. Din cele 10 acorduri incheiate, singurele acorduri declasificate la cererea societății civile sunt cele trei acorduri petroliere deținute de compania Chevron in Dobrogea.  Restul, sunt secretizate. Motivul…invocarea secretului comercial!

In tară, oamenii au inceput să se informeze incă de anul trecut legat de nocivitatea gazelor de sist, si au inceput să protesteze. La Barlad un fost deja 5 proteste, cu peste 5000 de participanti de fiecare dată. Au fost intentate procese statului, societatea civilă a reusit, in cazul permietrului Barlad, să blocheze acordarea avizului de mediu pentru inceperea explorarii in 3 comune. Mintind cu nerusinare că explorarea se opreste inainte de faza de fracturare hidraulică, lucru infirmat de brosurile de prezentare Chevron, care spun clar că faza de explorare include inclusiv faza de exploatare experimentală, care foloseste fracturarea hidraulică.

În urma referendumului local organizat în luna decembrie 2012 în Costinești, acesta a fost declarat valid  și a exprimat opțiunea de respingere a extragerii gazelor de șist prin votul negativ a peste 94% dintre cei care s-au prezentat la referendum.

Mai mult, in tară există 17 comune care au emis hotarâri de Consiu Local, prin care se interzice explorarea și exploatarea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice în perimetrul administrat: Ghiroda și Moșnita, județul Timiș și Coroiesti, Iana, Gherghesti, Pungesti, Găgesti, Banca, Suletea, Puiesti, Alexandru Vlahuță, Tutova, Băcesti și Pochidia din județul Vaslui si numărul lor este in crestere.

Pe 4 aprilie 2013, 28 de orase au iesit in stradă pentru a spune nu exploatării GDS. Televiziunile centrale nu au reflectat acest moment. Insă momentul a creat ulterior o presiune mediatică, subiectul incepând să fie dezbătut la Tv si in presă din ce in ce mai mult. A fost o victorie a oamenilor. Rovana Plumb, fortată de presiunea mediatică, a anunțat că va organiza dezbateri publice privind beneficiile economice ale extracției gazelor de sist…in conditiile in care Rovana Plumb ar trebui sa prezinte aspectele de mediu in această dezbatere. Toată lumea asteaptă cu interes aceste dezbateri, care probabil vor fi la fel de netransparente ca si dezbaterile „publice” de până acum, cum au fost si cele privind Pactul pentru Energie, lansat cu mare fast la inceputul lunii mai, 2013.

DE CE ORICE OM IN STRADĂ FACE DIFERENTA?

La sedinta de guvern din 25 mai, Victor Ponta i-a ordonat Rovanei Plumb să nu se lase intimidată de proteste si sa dea avizele de mediu si să continue să meargă pe drumul „drept” pe care merg americanii, respectând, ca si ei, standardele de mediu (asa cum le-am enumerat mai sus)..

Dacă mai crezi că in Romania deptul la viată pentru tine si copii tăi iti apartine, informează-te,  informeaza-i pe cei din jur si mai ales, iesi in strada. Orice om iesit in stradă inseamna spargerea tăcerii iar pentru ei insemnă o presiune in plus.

Rupeti tacerea până nu e prea tarziu! Cand vor monta sondele, va fi deja prea tarziu!

Pentru Apă, viată si natură! Pentru o Românie in care să se nască copii sanatosi!

Romania, in stradă, utltima baricadă! Pentru o Romanie cu cetateni demni si responsabili!

„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„

„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„

Dr. Sandra Steingraber, om de ştiinţă/activist antifracturare din New York vine în România pentru a ne vorbi despre experienţa sa şi pentru a fi alături de oamenii din Pungeşti

poza sandra site

Dr. Sandra Steingraber, doctor in biologie, autor recunoscut, expert în domeniul protecţiei  mediului şi al sănătăţii publice, vizitează România între  9 şi 14 iunie 2014, venind direct de la Bruxelles!

Profesor invitat la Harvard, Yale, Cornell şi Columbia, în prezent profesor la Colegiul din Ithaca,  statul New York, Dr. Sandra Steingraber este co-fondator al „Concerned Health Professionals” şi consilier ştiinţific  al asociaţiei „New Yorkers Against Fracking“.

Programul vizitei Dr. Sandra Steingraber în România va cuprinde:

•o conferinţă la palatul Parlamentului, marţi, 10 iunie, orele 12:00, având ca temă “Dovezi ale impactului fracturării hidraulice de mare volum asupra sănătăţii publice”;
•o întâlnire cu opozanţii fracturării hidraulice la  Bucureşti, în clubul Inspayer, marţi, 10 iunie, orele 19;
•deplasări în ţară şi o masă rotundă la Vaslui, între 11 şi 13 iunie.

Vizita Dr. Sandra Steingraber face parte din  campania “România fără Fracturare” şi este organizată de către Asociaţia “România fără Ei” şi Fundaţia “Eco Civica.

Informează-te, actionează!

132 de păreri la “”

 1. Oameni buni, frati romani,

  Am aflat despre acest site de la d-nul George Epurescu, stiam doar de „Romania fara ei”, miscare pe care o iubesc si o apreciez, o miscare extraordinara creata din nevoia imperioasa de salvare in vremuri atat de tulburi.

  Am citit mesajul initial, am citit cam toate comentariile si am si eu ceva de adaugat, voi incerca sa sintetizez ca sa nu fie prea lung mesajul si sa nu plictisesc cititorii. Am sesizat majoritatea comentariilor in bine (desigur administratorul site-ului le cenzureaza si nu permite nici soparle, nici insulte si alte practici de pe alte site-uri „cu staif”). In topul preferintzelor mele sunt comentariile lui Seba, Adriana, Mariana si Ceausescu.

  Ideile mele:

  1. Oameni buni, va rog sa va folositi propriile creiere ca sa ganditi. Informati-va! Aveti la dispozitie internetul. Ignorati pe cat posibil informatia din mass media oficiala, pentru ca s-a stabilit inca din 1989 ca „s-a mintit poporul cu televizorul”. Nu va mai ascundeti de realitate, chiar daca voi nu o cunoasteti, ea tot exista! Nu aveti unde fugi! Va recomand un blog intitulat „ce-i cu noi”, unde veti gasi foarte multa informatie vitala, bine structurata, cu nenumarate linkuri catre documentare, articole, interviuri cu oameni cu adevarat importanti pentru omenire, si nu ceea ce ni se serveste oficial in mass media. Suntem un popor de oameni destepti, suntem dotati cu inteligentza mai mult decat altii, dar ni se spune de 24 de ani ca suntem prosti, hotzi, betzivi, lasi, tradatori, puturosi, curve etc…etc…NU ESTE ADEVARAT! Suntem determinati sa fim asa, unii dintre noi, pentru ca viata a devenit destul de grea si suntem demoralizati, foarte multi dintre noi. Si eu am fost demoralizata si am parasit Romania, crezand ca asta e solutia, dar nu este asta! Solutia este sa strangem randurile. Despre inteligentza romanilor cititi acest articol:
  http://jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/antrenorul-de-genii-prof-dr-florin-colceag-romanii-infloresc-in-haos-si-asta-este-partea-extraordinara-649633.html

  2. In spiritul ideei de la nr. 1, NU VA MAI LASATI MAIPULATI! Stiu ca este greu, dar daca va folositi inteligentza, bunul-simt, intuitia si va informati din surse curate, sigur veti gasi singuri raspunsurile si va veti coaliza cu altii ca voi, care cauta adevarul si il gasesc, pentru ca stiti ca „cine cauta, gaseste!”. Pana nu stii adevarul, nu stii datele problemei, deci nu ai cum sa o rezolvi in veci. Tineti minte de la matematica din scoala? Ni se dadea ipoteza, datele problemei, pe baza aceleia trebuia sa gasim solutia. Exact aceasta este mersul logic: IDENTIFICATI PROBLEMELE, APOI TRECETI LA SOLUTIONARE! In acelasi spirit as spune ca trebuie identificati si dusmanii! Sa nu ne mai lasam pacaliti si confuzati!

  3. Fiti solidari! Nu va mai lasati dezbinati! Aveti mai multa incredere in ceilalti, nu va ganditi mereu ca in jurul vostru sunt numai hotzi si mincinosi, ganditi-va la voi si la ceilalti ca la niste oameni buni, pozitivi si capabili! Constientizati ca sunteti de fapt puternici, chiar daca nemernicii de la conducere lupta de ani de zile sa va faca tot mai slabi, bolnavi si saraci! Opriti-i! Sta in puterea noastra! Aveti curaj, nu aveti ce pierde sau….nu mai sunt multe de pierdut! Romania este pe marginea prapastiei si asta e devenit evident mai ales in ultimii 2-3 ani. Acum cativa ani circulau pe net tot felul de documentare cu mesaje apocaliptice despre masoni, noua ordine mondilala, globalizare s.a. si noi credeam ca e doar paranoia, dar nu era deloc….n-au trecut decat 2-3 ani si ele au inceput sa se adevereasca, este grav!

  4. NU VA MAI GANDITI CA PUTETI SA VA SALVATI PRIN EMIGRARE, asta este cea mai mare iluzie a libertatzii pe care cica ne-am fi cucerit-o in 1989. Am cazut in aceasta plasa, pentru ca s-a vrut sa cadem, s-a vrut sa ne parasim tzara masiv si sa o lasam mult mai slabita, s-a vrut sa ne punem mintea si bratele in slujba altora si nu in slujba alor nostri, pentru dezvoltarea si prosperitatea Romaniei. S-a vrut sa fim transformati in sclavi, gata pregatiti: scoliti, calificati, sanatosi si buni de pusi la munca pe plantatie…pe plantatiile altora. In lumea in care ati ajunge prin emigrare, modelul acesta a fost implementat deja de mult….oamenii au fost spalati pe creiere, slabiti, dezbinati si acum isi accepta, mai mult sau mai putin resemnati, soarta la care au ajuns sa fie spectatori, nu mai au putere si parghii sa se revolte. Sistemul opresiv este foarte bine pus la punct. DE UNDE CREDETI CA A LUAT PONTA EXEMPLUL SI A PRIMIT SEMNALUL CU OPRESIUNEA TZARANILOR? DIN CANADA! ASA AU FACUT ASTIA CU VREO LUNA INAINTE DE PUNGESTI, CU INDIENII NATIVI CARE ORGANIZASERA UN PROTECT IMPOTRIVA EXPLOATARII GAZELOR DE SIST!!! Aia au fost reprimati chiar mai rau decat tzaranii nostri (s-au pus cainii pe ei si furtune de apa, au fost arestati), iar la stiri s-a auzit asta ca un zvon…fuse si se duse!….

  5. NU LE MAI DATI CREZARE CELOR CARE VA SPUN CAT ESTE DE BINE IN OCCIDENT, IN TZARILE UNDE AU EMIGRAT SI TRAIESC. DESPRE AMERICA DE NORD GARANTEZ EU CA NU ESTE, ESTE CEA MAI MARE TZEAPA PE CARE O POATE LUA UN ROMAN, SA VINA AICI! Daca ar fi atat de bine, nu i-ai vedea pe majoritatea proptiti pe site-uri si forumuri romanesti si cautand sa vada: nu cumva s-a imbunatatit ceva ca sa se intoarca? Putini oameni au curajul sa recunoasca adevarul: ca au gresit, ca n-au nimerit unde trebuie, ca locul unde au ajuns este cu mult sub asteptarile lor! Unii recunosc pentru ei, dar sunt deja prea prinsi in plase aici. Majoritatea isi gasesc ca pretext copiii: o fac pentru copii, pentru viitorul copiilor, pentru ca „ala micu'” a intrat la o scoala buna (da, romanii sunt destepti si o dovedesc pe unde trec!). CARE VIITOR? SAU CE FEL DE VIITOR? Cu violentza, droguri, invatamant de rahat, sclavie la multinationale, mancare chimizata, lipsa drepturilor elementare, CARE VIITOR?

  6. NU LE MAI DATI CREZARE CELOR EMIGRATI CARE VA POVESTESC CATE SANSE SUNT PE AICI SI CAT DE REALIZATI SUNT EI! Majoritatea au inceput (si unii continua „cu succes”) cu munca de jos: curatenie in case, birouri, sedii de institutii, magazine…majoritatea inginerilor buni sau prosti sunt soferi de TIR…Majoritatea muncesc non-stop! Chiar cei care au ajuns dupa multe greutati sa profeseze cumva in domeniul lor si sa aiba o sigurantza materiala si o satisfactie profesionala, traiesc in acelasi rahat: mananca deseuri chimice (cum spunea cineva pe un blog), au extrem de putine drepturi catre deloc, stau in case proaste care in caz de incendiu ard in cateva minute, au foarte multe obligatii, fiscalitatea si costul vietii sunt foarte mari, se imprumuta la banci pentru case si/sau studii pentru copii si traiesc toata viata in stresul datoriilor, traiesc fara prieteni sau cu pseudo-prieteni romani cu care sunt mereu in concurentza (cine are mai mult, care o are mai mare etc…), copiii lor sunt educati la scoala intr-un sistem rigid de obedienta fatza de autoritate, izolati complet de religia mama crestina si indoctrinati cu „dreptul de a-si alege sexul si orientarea sexuala” (printre altele!), dar nu au dreptul sa poarte o cruciulitza la gat… Majoritatea romanilor pe care ii stiu eu in Canada sunt oameni total debusolati, care si-au pierdut calitatile de romani cu care au venit aici, si care acum se impauneaza cu o adaptare care a facut din ei niste OAMENI FARA IDENTITATE! Extrem de putini romani din Canada reusesc sa se pastreze lucizi si sa constientizeze ca si-au facut un idol din ban, si nu fac decat sa i se supuna, sau ca pur si simplu sunt prinsi aici si nu stiu ce ar putea sa faca in Romania pentru traiul zilnic.

  7. Nu va mai faceti iluzii cu privire la civilizatia occidentala, nu va mai lasati prostiti de sloganuri „vrem o tzara ca afara”…ce vreti sa fie ca afara? Din toata civilizatia la care s-a ajuns, raman extrem de putine lucruri bune pe care le-as vrea si eu in Romania: as vrea strazi, curatzenie, oamenii mai respectuosi unii cu altii si mai responsabili, folosirea banului public mai responsabil si mai transparent. In rest, serios, n-as vrea mai nimic „ca afara”…Cei care nu ati fost plecati, nu stiti pentru ca ati fost mintiti cu tot felul de sloganuri. V-au mintit si cei plecati, pe care ii cunoasteti, pentru ca n-au avut curajul sa va spuna ca au luat tzeapa! Daca cumva s-a nimerit sa prinda vreo munca bine platita, li s-a parut ca au apucat pe Dumnezeu de un picior si ca asta rezolva totul…Banii nu rezolva nimic! Si cu cat ai mai multi, cu atat iti doresti mai multi, iti cresti pretentiile si scapi din vedere esentialul, anume ca de fapt nu mai traiesti de dragul vietii, al familiei, ci de dragul banilor! Mai exista categoria celor care au venit pe aici si nu erau prea dotati intelectual…N-AU INTELES NIMIC DE AICI…pe aia o sa-i auziti urland cel mai tare despre ce bine o duc ei, ce viatza minunata au si ce tzara de „rahat” este Romania…Saracii….eu ii compatimesc! Nu va lasati prostiti de unii mai prosti decat voi!

  In spiritul aceleiasi idei, nu mai asteptati sa vina strainii sa va salveze: nu va mai uitati cu ochi umezi la americani sau la UE…plangandu-va de conducatorii vostri! EI I-AU PUS ACOLO…IN INTERESUL LOR I-AU PUS ACOLO! NU LE PASA DE VOI NICI CAT NEGRU SUB UNGHIE! Faptul ca ati votat, este doar o alta tzeapa. Democratia este o iluzie, urmariti va rog acest documentar (si daca nu intelegeti, rulati-l de cate ori e nevoie ca sa intelegeti!):
  http://www.youtube.com/watch?v=E1Y8Q9Vr1Qo
  Romania, ca tzara mica, a avut si are o soarta grea dintotdeauna, dar solutiile bune in era actuala, nu vin in nici un caz de la USA sau EU….Trebuie sa ai ochelari de cal ca sa nu pricepi! Toate ingradirile de drepturi elementare, drepturi pe care le aveam de mii de ani, au venit de la USA si UE…cazul gazelor de sist este extrem de relevant: LI S-A INTERZIS ROMANILOR SA-SI APERE PAMANTUL!!!
  Daca nu ati citit cartea lui John Perkins „Confesiunile unui asasin economic”, urmariti interviurile de pe youtube, de genul celui de mai jos. Daca nu intelegeti engleza, sigur gasiti si variante cu traducere romaneasca, unii romani se ocupa!
  http://www.youtube.com/watch?v=yTbdnNgqfs8

  8. Am vazut in comentarii ca romanii nostri inca mai apreciaza pamantul nostru curat, cu toata bogatia de vegetatie, cu semintele stramosesti nealterate, cu gustul inconfundabil al produsului crescut pe pamant romanesc curat, DAR….cati dintre noi se intorc la acel pamant? Cati ar vrea sa-l lucreze ei insisi ca se se bucure din plin si sa stie exact ce mananca? Cati vrem sa ne intoarcem la tzara?! EU VREAU! Dar in procesul de cautare de case prin jurul Bucurestiului, am constatat ca f. multi din cei care vand, vor sa plece in orase…la apartamente sau garsoniere. Unii spun clar ca schimba pentru astea…CINE AM VREA NOI SA MUNCEASCA PAMANTUL? Unii un pic mai fraieri decat noi, care suntem oraseni, avem munci de birou si nu se poate sa ne ducem noi in noroi….NU? Nu este un pic de ipocrizie aici? Daca ne iubim si apreciem pamantul, hai sa ne intoarcem la el…sa ne cumparam proprietati la tzara, teren agricol si sa ne apucam de treaba….sa reorganizam comunitatzi rurale puternice…NU?
  Dar noi gasim mereu pretexte sa ne mentinem acelasi stil de viata, acelasi confort caldut, chiar daca stim sigur (cei care gandim) ca pe termen mediu si lung sunt extrem de paguboase. Dar daca acum ne este cald si bine….:(

  9. De ce apreciez Romania fara ei? Pentru ca oamenii astia, foarte putini la inceput, au trecut din faza de revolutie pe internet si au iesit la actiune: pe strada, pe camp, in justitie, in institutiile statului, acolo unde sunt probleme, hop si ei! NU SUNT DEMAGOGI! SUNT CURATI! SI SPER SA RAMANA, pentru ca noi avem extrem de putine repere dupa 1989. Ar fi foarte rau sa poata fi si ei cumparati sau intimidati si sa dispara…ar fi un semn extrem de grav pentru lupta anti-sistem, ar fi o lovitura grea. De aceea cred ca trebuie (E NECESAR!!!) sa-i sprijinim. Cred ca putem sa o facem majoritatea, prin sponsorizare si/sau prin popularizarea mesajului lor. Unii dintre noi mai rebeli si mai rezistenti fizic, pot face munca de teren, manifestatii, proteste…TOTI PUTEM FACE CEVA! ROMANIA FARA EI ESTE UN NUCLEU GROZAV! NU-L LASATI SA DISPARA!
  Mai sunt si alte miscari, am vazut pe blogul „ce-i cu noi”. Este reconfortant sa vezi ca oamenii se organizeaza in sfarsit (cand am plecat eu din Ro nu stiam de vreo miscare din asta, eu m-am batut singura cu morile de vant pana m-am lasat pagubasa si mi-am spus ca singura salvare este sa plec). Dar miscarile astea ar trebui sa se solidarizeze. Desigur ca sunt printre ei si soparle platite….agitatori, golani…trebuie identificati si izolati. Per total ESTE NEVOIE DE UNIRE! UNIREA FACE PUTEREA!

  10. Nu va mai lasati dezbinati de teoriile anti-nationale, nu va mai lasati impartiti in ardeleni, moldoveni, olteni, bucuresteni s.a. ! Suntem toti romani si nu de azi, de ieri…chiar daca suntem o tzara intreaga doar de la 1918 (prin vointza nationala si nu prin impartiri facute de razboaie sau tratate!!!), am trait in tzari romane anterior. Romanii din Transilvania ar trebui sa nu se mai lase influentati de propaganda sovinista maghiara si sa vina cu teorii de superioritate si cu mesaje separatiste de autonomie! Nu cred ca asta este solutia la problemele lor! Procentul de oameni buni si cinstiti este cam acelasi in toate zonele Romaniei, chiar daca in unele zone se vede mai greu din cauza saraciei si a manipularii. Cred ca moldovenii din Pungesti au dovedit cu prisosintza ca sunt: CINSTITI, DESTEPTI, CURAJOSI, PATRIOTI, ADEVARATI LUPTATORI! Incetati sa-i mai desconsiderati pe oamenii din anumite regiuni, doar pe criterii materiale. Unii si-au insusit si au luat de buna zicala „sarac si curat”. Si asa traiesc. Si traiesc mult mai curat si mai frumos decat altii! Ati vazut filmuletul acela facut de Epoch Times despre Pungesti? La un moment dat o batrana luptatoare spune „sa ne lase pe noi in pace sa traim cum am trait mereu, ca n-a murit nimeni de foame, ce ne-au adus „saracia” asta pe capul nostru?”…
  Aveti aici linkul, cele de mai sus sunt la minutul 12:
  http://www.youtube.com/watch?v=VVMM_mPMb8g

  Inchei aici, sper ca ati avut timp sa cititi si sa intelegeti mesajul meu. Desi aparent nu are legatura cu subiectul FRACTURARE, de fapt are 100%, pentru ca fracturarea este doar primul pas spre dezastru total, iremediabil si fara responsabili! Suntem „in carti” pentru multe alte experimente si suntem tratati ca o subspecie de oameni. Sa dovedim ca nu este asa! Sa fim „mai inteligenti decat ei”, ca sa citez o personalitate actuala.
  Doamne, ocroteste-i pe romani!

 2. 1 150 de drumuri de camioane TIR este nevoie pentru construirea si exploatarea unui put din care 400 pana la 600 de cisterne TIR sunt necesare numai pentru apa folosita. Put care se poate exploata pana la 18 ori. Pe cine muntiti ,,DOMNILOR” si ,,DOAMNELOR”ca nu este daunotor pentru mediu?

 3. Unica noastra sansa ar fi un referendum national…daca s-ar aduna suficiente semnaturi. Riscul ar fi ca dupa ce au distrus invatamantul si creat o masa de ignoranti , politicienii sa castige cumparand lumea cu „ajutoare”, bere si mici ca in campaniile electorale facute tot pe banii prostimii. Saraca „tara bogata”… pe mainile caror mercenari a ajuns!!!

 4. Asa ne trebuie.a-m votat sa scapam de dracu.si a-m dat peste mama dracului. Geaba protestam.iei fac ce vor,nule pasa atit timp cit le pica lor in sac.au distrus tara.

 5. Buna ziua,
  Pentru a va informa pe dvs si populatia, dar si demnitarii privind riscurile pe termen lung la care ar putea fi supuse zonele in care s-ar efectua explorari sau exploatari ale gazelor de sist , va recomandam sa vedeti si filmul artistic Promised Land (Taramul fagaduintei cu subtitrare ro) aparut in 2012, care trateaza acest subiect si modul cum se realizeaza convingerea comunitatilor vizate!
  Il puteti vedea/descarca de la e-adresa http://www.youtubevideo.ro/promised-land-2012-taramul-fagaduintei/

 6. L-am văzut pe Ceauşescu mergând cu demnitate la moarte şi l-am auzit strigând: Trăiască România Socialistă!. Trăiască România liberă şi independentă! Moarte trădătorilor! , scrie comandorul în rezervă Alexandru Popa.

  Guvernul actual trebuie asasinat de catre o iesire masiva in strada sau de catre cei ce au bani impreuna cu jandarmeria,asa zis ce a mai ramas din armata,sunt o adunatura de agenti secreti ai altor state care vorbesc perfect romaneste,si nu isi vad decat interesele lor,si asta inainte sa fiti otraviti in propria tara..care va fi in cativa ani daca se continua cu gazele si cu Rosia Montana.Va vor omora pe toti ca numai in acest fel vor pune mana pe diamantele si zacamintele pretioase care le are Romania,uraniu,seleniu…si altele,Rosia montana nu are numai aur,ci alte minereuri de 10 ori mai cumpe,si care unt date gratis in contractul de exploatare…care este facut in timp de cativa ani prim mituire,si prin violarea legilor,care daca se vrea se poate baga in ilegalitate printro simpla sentinta judecatoreaca si o simpla lege,si in plus pot fi si bagati la zdup cativa adrieni si etc….numai ca taticul care a inventat teroristii in decembrie,nea ion sau ilies…un fel de agent de la fostul kgb…isi vede interesele tarii lui,chiar daca poarta nume de roman si vorbeste si romaneste….care azi impreuna cu lituanienii pusi de americani…vor sa-l omoare si pe Vladimir Putin,la fel ca pe Ceausescu,si sa aduca cancerul si in Rusia..Practic Ceasca a stiut ca romanul are curent suficient,lumina,a asistat si la mutarea catorva biserici cu o aparatura care costa milloane de dolari la vremea respectiva,dar era mereu mintit ,ba de catre brucan,ba pupat in fund de catre ministrul …cautati pe google fraza asta:Ştefan Andrei: ”Iliescu nu voia să plece din munca de partid” …samd.

  Romania nu va sti adevarul despre revolutie decat atunci can va muri ion ilici iliescu…

  Vedeti voi,si miscarile de mase din strada…masele astea sunt platite cu ziua de cele mai multe ori….televisiunile care ar trebui aruncate in aer cu ceva bombe ca sa invete sa spuna adevarul despre ce se petrece….va manipuleaza cu mass media cum vor iei,otravirea apei ete folositoare,niste barajuri de cianura la fel,asa nu mai este nevoie de conervanti pentru conservele de peste,….

  Nicolae Ceausescu a facut ce a crezut ca este bine pentru popor,infometarea si distrugerea religiei si bisericilor a fost folosita de actualii capi ai tarii,fostii comunisti care ar trebui sa-i asasinati zilnic prin sticle incendiare in masinile lor,impuscati si injunghiati pe strada,doar cei care merita…La urma urmei daca nu va strangeti toti sa intrati peste iei in parlament cateva mii de oameni,impreuna cu jandarmii mascati si inarmati si sa le confiscati milioanele de milioane de Euroi…nu veti face nimic…In fond si la urma urmei..in Romania nu poti infiinta un nou partid nici daca ai totul legal,si poate te alegi si cu o iradiere spre cancer gratis din partea lor…

  Illuminati vrea sa inceapa otravirea si supunerea lumii din Romania tara lor de origine….nu uitati ca si printul charles,si bush,si chiar obama…osama…se trag din romania.Vor sa va converteasca la islamism,drept dovada atatea telenovele turcesti..,vor sa va faca gay si lesbyene..Sodoma si Gomora,asa pot diminua inmultirea mai usor dupa avorturile din care fac acum pepsi….cautati pe net:pepsi facut din avorturi sau proiectul..HEK 293,cea ce transforma organismul uman in unul adormit constient…canibalii sunt orbi cu mintea,vad numai mancare…

  In Bucegi au forst descoperite 3 piramide in 2003,si originea tuturor oamenilor de pe pamant…se pare ca dacii nu au fost niste sinucigasi,ci au fost ucusi miseleste…ci au luptat si pentru ultima palma de pamant daca a fost nevoie.

  Cea ce se face este otravirea apelor ,deoarece contin aur monoatomic,cel pe care stramosii nostri il foloseau ca un antidot..Cauta si vei gasi..

  Nu va faceti griji daca iesiti in strada si ii omorati pe toti ce 29.000 agenti straini sau pe cei 50.000 capusi din cladirea parlamentului,este nevoie,altfel nu va veti vindeca,ci veti imbolnavi.
  Astia trebuiesc omorati fara multe discutii,omorati capul ascuns…si restul raului se va duce.Astia sunt nesimtiti,luativa vecini si vorbiti cu totii,faceti manifeste sa mergeti la guvern sa ii dati jos,vorbiti cu jandarmii sa isi puna cagulele si sa vina cu voi ca doar din sudoarea voastra mananca si ei nu din burta lui ilies.

  Hai sa luptam impreuna pentru o tara mai buna,am ajuns sa fim pacaliti si mintiti,si apoi otraviti si chiar nevoiti sa plecam din propria tara,o tara care doar daca se reface infrastructura de drumuri si se lanseaza turismul pe internet…devine un paradis cu milioane de visitatori,iubesc rosia montana,iubesc baile felix ,imi iubesc Sfintii Romani,rugativa sa va dea putere de lupta,si luptati neincetat spunand celorlati din jur ce se intampla si strangetiva toti si mergeti la bucuresti ca altfel nu vom reusi o viata mai bine pentru nepotii nostrii.

  Avem nevoie de o conducere centralizata si nu de un serviciu secret corupt care suge din sudoarea poporului,incercand sa distruga adevaratul popor roman…Nu toti cei ce vorbesc romaneste sunt romani si vor binele romaniei,Ponta si-a petrecut ziua la turci,Petre Roman isi are grija de lantul de magazine din Barcelona-Spania—-

  NU ii crutati daca puteti,scotetii afara,Rugati-Va Maicii Domnului ca fratii nostrii in uniforma sa faca ceea ce este corect.Vorbiti cu iei,convingetii sa lupte pentru viata nepotilor lor si nu sa apere interesele celor ce ii considera niste caini de vanatoare ca in Pungesti..

  A trebuit sa plec din romania acum mai bine de 7 ani tot din cauza unei incercari de asasinat…ceea ce nu vreau sa comentez NICIODATA…si de aceea nu pot face nimic din interios,dar o sa fac din exterior,cel putin ma zbat sa va deschid ochii.

  ”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”,

  Nu ai jurat sa te inchini celor ce sunt dusmanii Romaniei,intelege ca vorbesc romaneste dar nu sunt romanii,vor sa distruga tara noastra,turcii s-au luptat de secole ca sa ia pamantul nostru fertil…si iata ca ponta li il da degeaba,vor sa faca o lege pentru asta,sa va ia pamanturile nemuncite,dupa ce prin importuri va baga pe gat produse pline de fosfor…

  L-am văzut pe Ceauşescu mergând cu demnitate la moarte şi l-am auzit strigând: Trăiască România Socialistă!. Trăiască România liberă şi independentă! Moarte trădătorilor! , scrie comandorul în rezervă Alexandru Popa.

  Asa sa ne ajute DUMNEZEU.

  Vorbiti zilnic de asta si nutriti libertatea poporului roman,Luati asta ca cea mai mare problema,daca nu ai apa nu ai nici mancare,iar daca te vor scoate din UE…vei fi sclav la negru pe mancare si apa…nu este nevoie decat de 2-3 ani pentru otravirea apelor…pentru ca asta se vrea,resurse de energie gratis sunt nelimitate,asa ca nu ete asta problema adevarata….bogatii sunt niste oameni bolnavi.

  Curand voi face un web unde voi pune planuri cum sa faci energie gratis,sau cauta Nicolas Tesla

 7. Hai să dăm mână cu mână
  Cei cu inimă română,
  Să-nvârtim hora frăţiei
  Pe pământul României!

  Iarba rea din holde piară!
  Piară duşmănia-n ţară!
  Între noi să nu mai fie
  Decât flori şi omenie!

  Măi muntene, măi vecine,
  Vină să te prinzi cu mine
  Şi la viaţă cu unire,
  Şi la moarte cu-nfrăţire!

  Unde-i unul, nu-i putere
  La nevoi şi la durere.
  Unde-s doi, puterea creşte
  Şi duşmanul nu sporeşte!

  Amândoi suntem de-o mamă,
  De-o făptură şi de-o seamă,
  Ca doi brazi într-o tulpină,
  Ca doi ochi într-o lumină.

  Amândoi avem un nume,
  Amândoi o soartă-n lume.
  Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate,
  În noi doi un suflet bate!

  Vin’ la Milcov cu grăbire
  Să-1 secăm dintr-o sorbire,
  Ca să treacă drumul mare
  Peste-a noastre vechi hotare,

  Şi să vadă sfântul soare
  Într-o zi de sărbătoare
  Hora noastră cea frăţească
  Pe câmpia românească!
  JOSSSSSSSS CU HOTIIIIIIIIII

 8. Ce raspuns v-a dat Victor Viorel Ponta la adresa din 05.06.2012 inaintata Guvernului Romaniei, in care semnalati identificarea unor abuzuri ale jandarmeriei romane comise in ianuarie 2012?!

 9. Domnilor, cand ne solidarizam pentru adevaratele nenorociri din amarata asta de tara?
  Nu avem educatie, nu avem sistem sanitar, nu avem justitie…..
  Ca esti doctor, militar, rocker, cocalar, muncitor, liberprofesionist, student, sau ce vrei tu hai sa militam pentru probleme comune impotriva sistemului, iar mai apoi „alesii” vor cugeta de doua ori inainte sa mi fure sau sa faca tot felul de contracte pe comisioane grase.

  Asa ca nu va mai lasati orbiti si manipulati ….si …LA LUPTA ROMANI!

 10. Romanii vor sa traiasca intr-o tara nepoluata, nealterata unde sanatatea omului e primordiala. Nu vrem sa fim mereu intoxicati cu proiecte straine de spiritul romanesc. Vrem sa fim uniti nu dezbinati continuu. Vrem sa se intoarca inapoi in aceasta tara milioanele de romani care s-au saturat de strainatate si munca continua facuta pentru altii. Vrem sa ne pastram traditiile noastre, mincarea si apa cu gustul pe care il stim, zestrea biologica pe care o avem, felul in care ne contopim cu natura. Vrem sa mentinem Romania o tara f frumoasa unde e o placere sa traiesti cu mincarea pe care neamul nostru a mincat-o dintodeauna. Noi romanii vrem sa ne mentinem ca natie supli, iuti, harnici … asa cum suntem, fara a ni se modifica structura interna cu substante chimice si otravitoare. De aici vine si mintea agera si sufletul deschis si curat. Vrem sa ne dezvoltam dar in primul rind prin educatie si tehnologii nepoluante. Nu vrem sa devenim sclavii unor companii mafiote transnationale care ne strica linistea, sanatatea si rostul.
  Noi inca mai avem o tara nealterata in unele locuri, cu sute de insecte si plante pe metru patrat de pamint. Aici creste altfel o fructa si o leguma in comparatie cu tarile „civilizate” unde pamintul nu mai are viata de la chimicale si agricultura intensiva, civilizata. Vrem sa mentinem aceasta stare de fapt caci aceasta este in momentul de fata avutia noastra cea mai mare si poate singura pe care o mai avem. Mafiotii internationali si politicienii corupti vor sa ne fure aceasta existenta de subzistenta pe care o avem in tara noastra si care ne ajuta sa supravetuim indiferent de crizele de pe mapamond. Asta e problema principala a acestor gaze de sist. Este hotia suprema a natiei romane pentru ca dupa ce aceasta se savirseste, nimic nu mai face sens pentru romani. Nu vom mai avea de ce sa ne intoarcem in tara, nu vom mai avea de ce sa fim mindri si vom pierde bucuria de a trai in tara noastra. In concluzie, aceast El Dorado cu gaze de sist pe teritoriul Romaniei are o miza vitala pentru noi romanii. Ni se strica lagatura vitala cu pamintul stramosesc pe care l-am respectat si ne-a ajutat sa supravietuim pina in momentul de fata.

 11. rumane unde esti???? ne calca pe cap puliticieni pt un pumn de arginti, cum zicea stefan ,, otraviti fantanile ,, in contextul supravietuiri natuni rumane…… acum puliticieni sunt adevarati dusmani ai poporului ei ne umilesc si ucid viitorul……………… am ales sa lupt pt viitor pt rumania daca mai este cineva suntem doi si poate avem o sansa, o sansa de a schimba acesti profitori nenorociti……………….. ce vor spune copiii nostri ??? impreuna suntem puternici atunci hai sa fim, cu credinta putem muta munti, credinta in noi.

 12. O adunatura de hoti Ponta,Basescu si toti cei ce vand scumpa noasta tara .Curaj locuitorilor din Pungesti suntem alaturi de ei nu va dati batuti .Trebuie sa aratam ca suntem o natie unita sa nu placam capu in fata celor de afara, hotilor care vor sa ne fure tara bucata cu bucata. Azi-maine ne vand si pe noi ca pe niste animale de povara.Pana cand trebuie sa anduram atatea ilegalitati si magarii din partea guvernantilor?Ieri 1Decembrie o zi sfanta pt noi romani ar fi trebuit sa aratam guvernantilor ca nu trebuie sa cersim mila altora atata timp cat MUNTI NOSTRI AUR POARTA si aicea tot hoti de la guvern vor sal dea canadienilor pe nimic.

 13. traim doar in prezent nu vrem sa analizam in profunzime deciziile luate de conducere, parca toti romanii au mintea inghetata, ma simt in mijlocul unei turme de oi conduse spre prapastie, ma uit la cei din jurul meu si ei se gandesc doar la iarba, ma bucur ca nu sunt singura oaie neagra din turma, poate impreuna vor reusi sa schimbam directia spere care ne indreptam acum

 14. Comparand suprafata SUA cu suprafata tarii noastre e suficient sa-ti dai seama de efectele si consecintele distrugerii ecologice. . Asa ca trebuie sa o lasam mai moale cu ” folosirea unor tehnologii moderne”atat in ceeace priveste gazele de sist cat si extragerea aurului prin cianurare.

 15. Este evident ca atunci cand ai de ales intre sanatate (atata cata e ea) si o posibila (nu stiu si cat de probabila) imbogatire de fapt nu ai ce alege. Se impune de la sine expresia „sarac si curat”.
  Campania de promovare a exploatarilor acestea cu potential enorm de periculozitate, ca si prezentarea lor intr-o lumina „umana” este cam desantata.
  Pe de alta parte, precum cetateanul turmentat, ma intreb daca nu cumva campania anti-exploatare nu este oare orchestrata de cei ce au de pierdut de pe urma introducerii acestor „resurse”.
  Cert este ca in ambele cazuri, pe langa problelmele de sanatate a oamenilor si a mediului, sunt implicate afaceri uriase, pe care noi, oamenii simpli, nici nu le putem cuprinde cu imaginatia, atat economice, cat si politice.
  Depinde care din cele 2 tabere va fi mai convingatoare.

 16. De cateva zile Vrancea e „harnica” ca si zona Galati ! Fara „ajutor” Chevron sau care-o fi ! Personal am trimis e-mailuri la Fizica Pamantului, Academie, Inst. Geodezie, Ministerul Mediului si ce mai tine de „pamant” cu exceptia Min.Agriculturii. Am primit doar doua confirmari de primire (electronice). Evident ca nici un raspuns intr-un „stat de drept” ! Ca persoana particulara, informata cat de cat, nu am dreptul a sti ? Problema este:
  – avand in vedere ca procedeul presupune o degajare mare de energie in subteran intre doua zone seismice (Vrancea si – mai nou – Galati ), care pot fi efectele colaterale asupra activitatii seismice din zona ? Dar „explorarea” cu inducerea de vibratii de mare putere ce efecte poate produce intr-o zona seismica „de cand lumea” ?
  – din fizica stiu ca intr-un spatiu inchis o degajare mare de energie nu e „sanatoasa” (legea gazelor din fizica preuniversitara) mai ales intr-o zona predispusa eliberarii de energii seismice. Incercati cu un piston etans intr-o sticla: crapa sticla daca apasati pistonul (e si principiul motorului cu ardere interna) !
  – stiind ca zona Vrancea trimite unda seismica spre Campia Romana (implicit Bucuresti), exista cercetari care sa ateste ca „bubuielile” subterane produse prin fracturare nu vor schimba activitatea seismica a zonei Vrancea ? Daca exista, de ce nu sunt facute publice ? De ce acest aspect e TABU ?
  Practic, Chevron va zgudui pamantul intre doua zone seismice dintre care una (Vrancea) are oricum un „apetit” natural, fara „ajutor”, spre Bucuresti ! In alte zone care nu au „potential” seismic cred ca a zgandari faliile si a produce micro-cutremure in timp mai indelungat poate duce la modificari ale scoartei.
  Ar fi un subiect de discutat cu cei in domeniu, mai ales ca pericolul unui seism din Vrancea spre Bucuresti exista oricum: din cauze naturale !
  Sau mergem pe teoria „distrugem si construim” si uite cum ies banii ! Din nimic… din moloz ! Ca mor si oameni ? Cui ii pasa ?
  Detonarea subterana la cca. 3.000 m la o presiune de cca. 1300 de atm. = 1317.225 bari sau 9,552366702 tone / inch patrat (1 inch patrat = 0.00064516 m patrati !).
  In concluzie, presiunea va fi de cca. 9,5 Tone / 0,00065 m patrati (6,5 cm patrati) ! In subteran ! Fara posibilitate de degajare facila a suflului detonarii.
  Nu credeti ca acest aspect al zonei Vrancea ar merita dezbatut ? Si asta inainte ca Chevron sa inceapa explorarea. De ce ? Deoarece nu am auzit pe cineva de la Fizica Pamantului sau Geodezie sa scoata macar o vorba despre acest aspect: doar ca seismele dese din Vrancea sunt normale si naturale ca si cele de la Galati. Vrem sa le „dam o mana de ajutor” fara a sti ce se intampla ? Construim un buncar si ne-apucam de experimente atomice: mergem „la sigur” si aflam impactul… care mai scapa !
  E si-n interesul bucurestenilor si nu numai.
  Nu cred ca goana dupa bani la buget, cand avem o evaziune fiscala si deturnari de fonduri „de invidiat” , justifica joaca de-a experimentul cu zona seismica Vrancea.
  O explicatie publica din partea celor „de meserie” ar fi utila.
  P.S. Calculele le-am facut cu un soft gratuit: Versaverter

 17. V-as recomanda cu caldura sa lucrati la partea de informare. Puneti linkuri catre surse obiective si clare si structurati informatia.
  O afirmatia de genul „Suprafetele concesionate de ANRM. Estul Moldovei, sudul Dobrogei si vestul tarii sunt concesionate pentru exploatarea gazelor de şist” este, din cate inteleg, falsa, pentru ca legislatia noastra nu include conceptul de gaz de sist. Concesiunea in sine se faca pentru explorare si sau exploatare. In cazul de mai sus am inteles ca e vorba de explorare adica doar afli ce e acolo si cum poti sa scoti ce ai acolo.

 18. Dragii mei,
  Ma bucur ca citesc pareri care rimeaza cu ale mele.
  Nu este normal ca oameni alesi de noi sa ne reprezinte interesele, sa actioneze impotriva vointei noastre.De cind cu democratia,am impins in parlament numai hoti si nerusinati.
  Cind vom trimite in parlament valori morale, capacitati intelectuale si spirituale si nu plagiatori si nesimtiti care se balacaresc cu gurile lor spurcate pe sticla?
  Sunt si voi fi mereu alaturi de voi cei care sunteti de acord ca statul roman e o adunatura de oameni fara valoare, unii nestiind bine a vorbi si a simti romaneste.
  Vezi ministrul de interne cu aberantele lui propuneri din codul rutier.
  Trebuie sa cerem acestui Guvern de neputinciosi sa plece.Pe cine punem in loc?!!

 19. Fara suparare Adrian,dar cred ca ai gresit site-ul…noi suntem impotriva exploatarii gazelor de sist, indiferent cine le exploateaza sau cine le prelucreaza.
  Intr-adevar astia ne vand tara si adevarul este ca noi lasam sa se intample chestia asta.
  Sunt putini cei care stiu ce se intampla, mai putini cei care stiu si nu sunt de acord si foarte putini cei care constientizeaza si iau masuri.
  Romanul in general este foarte comod, prea mandru ca sa iasa in strada, egoist si indiferent.Sper sa grasesc dar ma uit in jur si asta vad. Si vad toate astea la oameni educati si informati dar carora nu le pasa, pentru ca momentan nu li se intampla lor toate astea in mod direct.
  Adevarul este ca trebuie sa iesim mult mai multi in strada si poate doar atunci vom putea opri ceea ce se intampla acum nu numai cu Rosia Montana si cu gazele de sist dar si cu vanzarea asta pe bani putini a tarii cre continua din 90′ incoace.
  Eu zic ca incet, incet ne trezim ca un urs dupa hibernare caruia i este foame…foame de dreptate.Vrem o tara condusa de oameni competenti care nu se lasa intimidati de puterile externe, manipulati si mituiti de corporatii si care vor binele tarii si al locuitorilor ei.
  Am vazut si stiu ca exista asemenea oameni dar din pacate ei sunt inlaturiati imediat ce scot capul si contrazic parerea unanima a unui sistem corupt.
  Singura diferenta intre guvernul actual si celelalte de dupa 90′ este ca face totul la vedere si asta intr-un fel e bine pentru ca aflam si noi, omul de rand, macar o parte din ele si putem lua atitudine.

 20. Ceausescu s-a chinuit sa devenim o tara independenta,l au omorat si au inteles gresit democratia,nu sunt contra exploatarii gazului se sist,dar sa fie folosit pentru poporul roman! S-au gandit Basescu si Ponta ca mai au ceva de furat pe ultima suta de metri? Unde vor fi prelucrate dupa extractie? Poate la americani ca la Pitesti au distrus Arpechimul…il iau americanii gratis si ni-l vand noua la supra pret! E vremea sa ne trezim oameni buni,am ajunt fraierii tuturora,fac straini tot ce vor cu noi,dar conducatorii nostri beneficiaza

 21. mi se pare f bun situl si la obiect. explica bine. ce zic eu: politicienii respecta intocmai interesele celor care i-au ales. si nu va ganditi ca prostimea=populatia e aceea. ei sunt alesi si sponsorizati/ consiliati de corporatii. populatia trebuie doar dusa cu presul/ tinuta sub papuc. cat timp exista banul acesta conteaza. lasati utopiile. deschideti ochii. credeti ca ajunge macar primar unul care vrea sa alunge o corporatie cu interese in zona? si daca ajunge si nu respecta programul/ deranjeaza- vezi cazul JFK, abraham lincoln, saddam, gadafi. sau ceausescu. credeti ca revolutia a fost facuta de popor? asta a fost doar un actor la locul si momentul stabilit. altii au fost regizorii. si pt ce credeti? ca sa avem mancare sanatoasa, ape curate etc? sau ca sa faca altii profit pe spinarea noastra. nu suntem departe de honduras, guatemala, asa numitele tari de lumea a treia, un fel de animale de povara. studiati care-i treba cu lumea asta, cat inca mai e internet, ca se poata da o lege sa fie foarte restrictionat sau deloc.

 22. cititi, verificati si apoi actionati.
  / GAZELE DE SIST – ipoteză şoc: prospecţiunile au scufundat un sat autor: Gabriela Mladin 04 Iun 2012 – 200 de case au fost inghitite de pamant in doar cateva ore.. Se intampla in 8 mai 2006, noaptea, in satul Seciuri, com. Rosia de Amaradia din judetul Gorj. Cu doar un an inainte ca cele 200 de imobile sa fie inghitite de pamant alunecarea de teren masiva;o firma franceza si cu SC Prospectiuni SA Bucuresti au facut prospectiuni seismice in zona, pentru a da de urma petrolului si tot traseul pe care au cautat petrol a fost afectat de alunecarile de teren.

 23. Nu-mi vine sa cred ce vad – fluvii de tinerete si inteligenta luand in stapanire bulevardele oraselor, intr-un protest neintrerupt si, cred, pana la urma victorios. Cine ii poate invinge ? Clasa noastra politica trebuie schimbata, are cine sa ii ia locul – acesti superbi tineri. Sa salvam Rosia Montana, sa oprim exploatarea gazelor de sist si, mai apoi, sa curmam o guvernare dezastroasa pentru tara. Sa iesim, cu totii, in strada!

 24. Nu dezinformam. Fracturare invocată de dumneavoastră este de fapt stimularea sau denisiparea puturilor de petrol: Presiune mult mai mica, doar cativa aditivi, periculoși si ei, dar fractura era de maximum 1 m in jurul prutului vertical. La gaze de sist presiunea este 1400 atm, lungime de sute de metri in jurul forumului orizontal de 2 km.

 25. Punctul 2. Poate ar fi cazul sa revizuiti dezinformarea crasa practicata aici. Procedeul nu este deloc total nou. Fracturarea hidraulica a fost utilizata experimental in 1947 si folosita in productia comerciala din 1949. In 2010 se estima ca 60% din productia de petrol si gaze e obtinuta prin fracturare hidraulica. Mai mult, procedeul se pare ca a fost inventat – ironie sau nu – de un roman in 1934, Ion Basgan.

 26. Acum stiu de ce zambeste Ponta… A tras pe sfoara pe fraieri… Nici nu ma mira findca il are pe Iliescu ca mentor… Au nenorocit tara criminalii. Acum stim si de ce a intrat Romania in Comunitatea Europeana si in NATO cu toate ca nu avea standardul cerut… Acum plateste Romania .. Unde esti tu Tepes Doamne?..

 27. Tehnologii inovative pentru arderea ecologică şi eficientă a biomasei – aplicaţii în dezvoltarea durabilă a comunităţilor rurale şi urbane

  SC ECOHORNET SRL va propune o nouă abordare în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale şi urbane prin conversia biomasei: gunoaie, resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţie de deşeuri menajere, plante energetice, tocatură lemnoasă, în special a lemnului degradat şi uscat din pădurile şi terenurile necultivate, chiar şi pe cele cu un continuţ mare de siliciu, rumeguş de lemn sau în amestec etc., compactată şi granulată sub formă de peleţi, granule curate, fără miros, nontoxice, nealterabile, în cea mai ieftină şi curată energie termică şi electrică, utilizând echipamente de foarte înaltă performanţă, licenţiate sub marca ecoHORNET, fabricate în România de S.C. Ecohornet S.R.L.
  Aceste gunoaie, resturi şi deşeuri care, astăzi, zac peste tot şi sufocă prin poluare mediul înconjurător, constituie un combustibil ideal pentru echipamentele ecoHORNET care functioneaza permanent cu temperaturi de peste 1250°C, includ automatizarea totală a procesului şi sunt concepute pentru a opera cu un nivel foarte mic al emisiilor.
  – Centrale termice pe peleţi, puteri de la 20 la 350 kw;(1 MW) acoperă în totalitate necesarul de căldura şi apa caldă pentru sectorul civil şi industrial. Acestea, pot fi utilizate la: blocurile de locuinţe, locuinţele individuale, birouri, şcoli, spitale, hoteluri, clădiri administrative, hale, sere, crescătorii de păsări şi purcei, săli de sport, piscine, terenuri de fotbal, sau în orice fel de incintă care impune asigurarea unui regim termic adecvat şi folosirea apei calde.
  – Arzătoare cu peleţi tip injector, puteri de la 20 la 500 kw, înlocuiesc injectoarele pe gaz, motorină, ulei, păcura, CLU, GPL etc. care sunt utilizate astăzi la: centrale termice, generatoare de aer cald, generatoare de abur, cuptoare de pâine, uscatoare de cereale, producţia de energie electrică prin aplicarea la cazane de abur cu turbine, motoare Stirling,etc.
  – Arzătoare cu peleţi pentru tuburi radiante, puteri de la 20 la 60 kw, sunt utilizate pentru încălzirea spaţiilor înalte: hale industriale, biserici, săli de sport, centre expoziţionale, hangare, etc. cu un randament de circa 99% obţinut prin încălzirea simultană de la acelaşi arzător, prin radiaţie, cu aer cald şi a apei calde de consum.
  Este o premieră absolută şi se datorează performanţelor de ardere a tehnologiei ecoHORNET cu un nivel scăzut de emisii de particule(7,4mg/Nmc) şi a arderii uscate şi curate, fără fum în gazele de ardere.
  Costul gigacaloriei obtinuta cu tehnologia ecoHORNET este cuprinsa intre 60-120 lei:
  – de 1-2 ori mai mic decat cel obtinut cu GAZ NATURAL , raportat la preturi din 2013;
  – de 3-4 ori mai mic decat cel obtinut de sistemele centralizate, CET-uri;
  – de 2-3 ori mai mic decat cel obtinut cu PROPAN, GPL si CLU;
  – de 4-5 ori mai mic decat cel obtinut cu curent ELECTRIC si MOTORINA.

  CERTIFICARILE echipamentelor ecoHORNET

  S.C. ECOHORNET SRL produce sistemele de incalzire pe peleti marca ecoHORNET, avand implementat sistemul de management al calitatii conform standardului ISO 9001:2000, implementare certificata de SRAC-CERT, partener IQ NET – THE INTERNATIONAL CERTIFICATION NETWORK.
  Dovada incontestabila a performantelor tehnice ale acestui sistem unicat o constituie certificarea lor de catre Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – Facultatea de Inginerie a Instalatiilor si de S.C. INSTALTENERG CERT S.R.L. Bucuresti (laborator cu acreditare europeana, RENAR).
  Centralele termice ecoHORNET au fost incadrate in urma testelor in clasa 3, clasa care indica o eficienta maxima, cu emisii minime si deplina siguranta in exploatare.
  Siguranta in exploatare din punct de vedere electric este certificata ICPE ( Laboratorul de incercari pentru certificarea produselor electrice).
  Certificarea CE nr. 049 B1-584/EC/2012, acordata, de catre ISCIR-CERT atesta definitiv calitateta produselor ecoHORNET si creeaza posibilitatea desfacerii fara restrictii si pe piata europeana a acestora.

  Sistemele de încălzire ecoHORNET realizează arderea completă a peleţilor, în urma arderii neexistând fum în gazele arse, sau depuneri de creozot (gudron), utilizatorul devenind un participant activ al diminuării efectului de seră şi al încălzirii globale a planetei. Prin utilizarea tehnologiei de ardere ecoHORNET, BIOMASA a devenit o sursă de energie: eficientă şi inepuizabilă, economica şi independentă, ecologică şi inteligentă, permite elaborarea şi aplicarea de strategii de independenţă enargetică a comunităţilor, crearea de locuri de muncă, reducerea poluării în ritm accelerat, reducerea până la eliminare a utilizării combustiblilor fosili şi scuteşte de griji generaţiile viitoare, când va fi foarte important cât poluam şi va fi foarte costisitor să poluăm.

  Autor Inventator Iuliean HORNEŢ
  S.C. Ecohornet S.R.L. Romania

 28. Cutremurele din Galati sunt din cauza ca Petrom a inceput sa exploateze gazele de sist in aceea zona. Vor sa fie in fata Chevron. Ponta stie si minte cu nerusinare. Nu stiu daca si cele 2 cutremure din Vrancea sunt legate de cutremurele din Galati dar parca este prea mare coincindenta. S-a trezit Vrancea odata cu exploatarea gazelor de sist.
  Serviciile noastre sectrete (papusarii politicienilor) sunt inconstinete, am inteles ca au trebuit sa tortureze musulmani pe teriotoriul Romaniei ca sa se puna bine Maior cu CIA, dar chiar sa ne distruga tara ca sa se puna bine cu americanii !!!!

 29. Cei mai multi dintre parlamentari au fete de escroci,cauta sa ne convinga ca tot ce fac e spre binele nostru ,de fapt al lor.Ponta ,Dragnea ,Sova parca fac comert cu branza,asa vand tara.Nu am nevoie de otrava,de ape poluate,domnule Ponta,domnule Basescu,asa incat incetati cu propaganda pentru cianuri si gaze de sist.Putem face agricultura si turism,nu ne-am nascut toti boieri parlamentari ,cu gusile pana la pamant.Eu am si o pasiune,de mic copil,pescuitul,si vreau ape curate si aer curat pentru copii mei.Imi iubesc tara si nu pun in balanta otrava si natura curata si sfanta a Romaniei ,asa cum faceti voi.Nu uitati ca exista un Dumnezeu,mai lasati dracului aroganta si lacomia!

 30. Si in judetul Arges se fac pospectiuni intens, cel putin inspre Vedea, Poiana Lacului, Gardinesti, si comunele invecinate. Posibil si in alte zone din Arges, deoarece este o desfasurare de forte impresionanta si activitate foarte intensa a celor de la Prospectiuni S.A., asa ca ma tem ca in judetul Arges se va trece curand la extractia de gaze de sist, cum s-a intamplat in Vaslui , Dobrogea, Timis.

  Este inadmisibil ce se intampla, lumea trebuie sa ia atitudine in fata acestui fenomen extrem de nociv asupra poporului roman. Luati exemplu de la alte tari cum ar fi Franta si Bulgaria unde numai in urma protestelor s-a facut auzit glasul poporului. Franta a interzis prin lege exploatarea/explorarea gazelor de sist, iar in Bulgaria a fost retrasa licenta celor de la Chevron in urma protestelor. Asa ca nu dormiti, ca guvernatii indiferent de partid sunt pusi sa distruga tot ce mai are bun Romania.
  Mai bine prevenim decat sa tratam efectele devastatoare ce vor urma explorarii/exploatarii gazelor de sist. Odata inceput acest proiect al Chevron, intrebarea nu e daca, ci cand vor aparea primele efecte cum ar fi apa freatica otravita definitiv, etc.

 31. Premierul Ponta sustine ca prin exploatarea gazelor de şist devenim independenţi energetic. O minciuna grosolana. Care independenta energetica? Toata productia de gaze de sist va merge la export(tot profitul este al lui Chevron) iar Romania va cumpara aceleasi gaze la pret de import, deci tara se va alege cu toate dezastrele naturale de pe urma acetei exploatari (apa freatica otravita definitiv, deci flora si fauna condamnate la moarte prin otravire), fara nici un avantaj. In tara nu va mai exista apa potabila, ci va trebui importata la un cost exorbitant, ca doar nu o sa poti bea gaze de sist. Tot ce inseamna recolta agricola (de la fructe pana la furaje) si toate organismele care traiesc in aer, apa si sol, inclusiv oamenii vor fi contaminate prin tot felul de substante chimice cancerigene si radioactive.
  Deci Ponta e un tradator de tara si un mare mincinos (nimic surprinzator din moment ce are pe consilier pe Wesley Clark).
  Daca binele UE este in joc si nu există riscuri de mediu, atunci de ce Franta si Bulgaria au interzis prin lege exploatarea/explorarea gazelor de sist??? Simplu, pentru ca se stiu efectele dezastratoare ale acestui tip de exploatari( a se vedea ce s-a intamplat in America si Canada).

 32. Ba voi vreti sa mai ajungeti la mare in Romania 2014? Va place la Costinesti? La vama? De la anul nu o sa mai puteti! Ponta ne-a dat MUMU! Cum dreaq au gasit ei gaz de sist la Costinesti si Vama sau Baile Felix? Se incearca doar falimentarea celor 3 statiuni. Cine o sa se mai scalde in ape otravite? Asa ca hai peste granita..care vom putea!

 33. Asta e una din consecintele imprumutarii de la FMI (care e de fapt banca USA). Trebuie sa dam resursele companiilor americane precum Chevron. Cautati si vedeti ce dezastre ecologice au facut cei de la Chevron in Amazon (Ecuador) si cata natura au distrus prin deversarile lor de petrol. Nu le pasa de natura. Sper ca Romania sa nu ajunga asa.

 34. Sa spunem un nu hotarat initiativelor guvernarii care conspira la vanzarea valorilor de orice fel

 35. Dle Epurescu,

  Cred ca ar trebui sa luati legatura cu Alex din Giurgiu, a scris aici doua mesaje legate de prospectiuni ilegale in zona, am vazut ca aveti o poza cu prospectiuni ilegale din acest judet, insa ar fi nevoie de o cercetare la locul respectiv, eu sunt nascut in GR, am rude acolo si ma pot ocupa de caz daca imi dati mailul lui Alex din jud. Giurgiu, apoi va voi furniza toate informatiile obtinute, presei locale si nationale.
  Daca doriti si este nevoie, va rog sa-mi trimite mailul lui pe adresa mea, am mai discutat cu dvs. legat de implicarea in zona Radauti

 36. Galin Mihalev wrote on Facebook about the Avaaz petition.
  1.Germany only suspended fracking in North Rhine-Westphalia region(not in Germany)
  2.France has banned fracking,but is now planning to tap/allow into geothermal energy which use Enhanced Geothermal Systems (EGS) ( fracking for enhanced geothermal systems should be scrutinized with the same parameters as natural gas. )

  http://esd.lbl.gov/research/projects/induced_seismicity/egs/

  http://www.renewableenergyworld.com/rea/news/article/2013/07/is-fracking-for-enhanced-geothermal-systems-the-same-as-fracking-for-natural-gas?cmpid=rss

 37. Sa completam cu judetele Sibiu, Suceava, Giurgiu si Dolj in care se fac prospectiuni seismice. Intrati si pe facebook in grupul https://www.facebook.com/groups/frackoffromania/ unde puteti afla si de unde puteti distribui pe Retelele sociale ultimele noutati in domeniu. Puteti contribui direct – Implicati-va in campaniile in derulare acum !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: