poza articol 2

Guerilla

… inseamna si imagini sugestive, materiale informative, afise, flyere, stickere, ….

Descarcati de mai jos flyerele care se potrivesc cel mai bine specificului locului:

5 păreri la “Guerilla”

 1. De cateva zile Vrancea e „harnica” ca si zona Galati ! Fara „ajutor” Chevron sau care-o fi !
  Personal am trimis e-mailuri la Fizica Pamantului, Academie, Inst. Geodezie, Ministerul Mediului si ce mai tine de „pamant” cu exceptia Min.Agriculturii. Am primit doar doua confirmari de primire (electronice). Evident ca nici un raspuns intr-un „stat de drept” ! Ca persoana particulara, informata cat de cat, nu am dreptul a sti ?
  Problema este:
  – avand in vedere ca procedeul presupune o degajare mare de energie in subteran intre doua zone seismice (Vrancea si – mai nou – Galati ), care pot fi efectele colaterale asupra activitatii seismice din zona ? Dar „explorarea” cu inducerea de vibratii de mare putere ce efecte poate produce intr-o zona seismica „de cand lumea” ?
  – din fizica stiu ca intr-un spatiu inchis o degajare mare de energie nu e „sanatoasa” (legea gazelor din fizica preuniversitara) mai ales intr-o zona predispusa eliberarii de energii seismice. Incercati cu un piston etans intr-o sticla: crapa sticla daca apasati pistonul (e si principiul motorului cu ardere interna) !
  – stiind ca zona Vrancea trimite unda seismica spre Campia Romana (implicit Bucuresti), exista cercetari care sa ateste ca „bubuielile” subterane produse prin fracturare nu vor schimba activitatea seismica a zonei Vrancea ? Daca exista, de ce nu sunt facute publice ?
  Practic, firmele concesionare vor zgudui pamantul intre doua zone seismice dintre care una (Vrancea) are oricum un „apetit” natural spre Bucuresti ! In alte zone care nu au „potential” seismic cred ca a zgandari faliile si a produce micro-cutremure in timp mai indelungat poate duce la modificari ale scoartei.
  Ar fi un subiect de discutat cu cei in domeniu, mai ales ca pericolul unui seism din Vrancea spre Bucuresti exista oricum: din cauze naturale, fara „ajutor” !
  Sau mergem pe teoria „distrugem si construim” si uite cum ies banii ! Din nimic… din moloz ! Ca mor si oameni ? Cui ii pasa ?
  Detonarea subterana la cca. 3.000 m la o presiune de cca. 1300 de atm. = 1317.225 bari sau 9,552366702 tone / inch patrat (1 inch patrat = 0.00064516 m patrati !).
  In concluzie, presiunea va fi de cca. 9,5 Tone / 0,00065 m patrati (6,45 cm patrati) ! In subteran ! Fara posibilitate de degajare facila a suflului detonarii.
  Nu credeti ca acest aspect al zonei Vrancea ar merita dezbatut ? Si asta inainte ca Chevron sa inceapa explorarea. De ce ? Deoarece nu am auzit pe cineva de la Fizica Pamantului sau Geodezie sa scoata macar o vorba despre acest aspect: doar ca seismele dese din Vrancea sunt normale si naturale ca si cele de la Galati. Vrem sa le „dam o mana de ajutor” fara a sti ce se intampla ?
  E si-n interesul bucurestenilor si nu numai.
  Nu cred ca goana dupa bani la buget, cand avem o evaziune fiscala si deturnari de fonduri „de invidiat” , justifica joaca de-a experimentul cu zona seismica Vrancea.
  De ce nu am face in zona Vrancea un buncar pentru experimente atomice ? Ar fi mai „eficient” si cu rezultat „sigur”: afla cine scapa !
  P.S. Calculele le-am facut cu un soft gratuit: Versaverter

 2. Nu ar trebui să reluăm protestele la nivelul întregii ţări, mai ales că acum s-a dat undă verde la explorare pentru Dobrogea şi nu numai, „pentru că nu există niciun fel de risc ” ?
  Nu trebuie să permitem vânzătorilor din guvern să facă ce vor cu ţara noastră, chiar dacă ei şi-au atribuit deja funcţia de ciobani care conduc turma formată din restul populaţiei. La fel ca şi ciobanii, ei sunt puţini, iar oile sunt mai multe.

  Noi faţă de oi, avem raţiune! Să o folosim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: