poza articol 3

Implică-te

Implică-te în campania pentru aflarea adevărului despre pericolul fracturarii hidraulice!

64569_466664663398947_1398136228_n

Informează-te şi informează. Şi explorarea înseamnă tot fracturare. Nu aștepta ca alții să decidă soarta sănătății tale și a familiei tale! Acest proces va afecta țara, sănătatea noastră și a copiilor noștri! Ne-am propus coordonarea tuturor manifestatiilor ce vor avea loc in ziua de 4 Aprilie 2013 in Romania si in strainatate in fata Ambasadelor si consulatelor Romaniei. Pentru aceasta este nevoie de constituirea grupurilor locale si coordonarea actiunilor cu celelalte localitati.

Informează-te și implică-te!!!

Este nevoie de noi toți pentru a înlătura acest pericol ! Pe data de 4 Aprilie, in toata țara, se vor organiza proteste stradale în sincron cu Bârladul  unde pe 27 Februarie au ieșit aproximativ 8000 de oameni.

Nici o televiziune nu a fost prezentă iar presa a ignorat totalmente acest eveniment. Puterea este a noastră, a oamenilor ! Uniți în acțiuni și intenții putem schimba orice, putem să asigurăm sănătatea noastră, a apei, a pământului și a generațiilor ce vor urma.

Venim in intampinarea celor care vor sa organizeze in localitatea lor proteste cu acest Ghid de organizare al protestelor. Pentru a elimina orice posibila incercare de intimidare din partea autoritatilor am conceput aceasta Notificare catre Primaria locala cu privire la organizarea mitingurilor.

43 de păreri la “Implică-te”

 1. Sunt din Bucuresti si as dori sa aflu cu cine pot lua legatura pentru a ma putea alatura protestatarilor de la Pungesti (contra gazelor de sist)! Multumesc.

 2. Tradarea si ticalosia celor de la putere trebuie oprita cu orice pret.
  In Romania se moare de cancer de multi ani din cauza poluarii aerului ,a apelor infestate, a e-urilor din alimente si alte toxine,etc.etc.Guvernele care s-au perindat la putere nu au facut absolut nimic pentru a ecologiza mediul, a impune restrictii in alimentatie, FARA TOXINE adica sa protejeze populatia,mai ales ca de la popor isi
  iau” halvita”
  Aceste proiecte ROSIA MONTANA ,GAZELE DE SIST si altele, pe langa ca vor distruge
  efectiv teritoriul Romaniei din punct de vedere ecologic ,fauna si vegetatie dar ,vor
  provoca si mutatii la animale,vegetatie,boli, etc.Ganditi-va cat necaz provoaca o vulpe
  sau un caine turbat.Boli care se vindecau cu un simplu ceai,se vor agrava,VOM MURI PE CAPETE.
  PENTRU CE? Pentru ca niste jegosi ordinari, vor sa faca matu-l gros, fara sa-i intereseze consecintele.
  Trebuie sa fii de o tampenie si-o cretinitate sub orice critica ,sa-ti inchipui ca tu ca om
  politic si familia ta, nu vei fi afectat in rau de toate aceste schimbari
  In concluzie,trebuie luate masuri ,antiexplorari si exploatari dar,este foarte important
  si de urgenta nationala sa luptam ,sa luam pozitie impotriva jegurilor de la putere .

 3. Promised Land (2012) si Salvati Rosia Montana
  Motto: “Rosia Montana este pamantul de unde s-au nascut doinele, de unde au venit un Brancusi, Enescu, Eminescu, Vuia s.a.”
  De Gabriel Teodor Gherasim
  De cand poporul roman lupta ‘in corpore’ pentru salavarea Rosiei Montana de otravirea cu cianura pe sute de ani, am devenit mai sensibil la semnalele mass-mediei din SUA asupra subiectului: poluare si exploatare de catre corporatiile multi-nationale a tarilor bogate subteran, dar sarace in banii de hartie ai economiilor Occidentale.
  Filmul American Promised Land, 2012 (Tara Fagaduintei), este o reflectie sumbra a ceea ce inseamna profitul corporatiilor pentru tarile a caror guverne nationale au tradat interesele populatiei acelor tari.
  Este vorba de catre un speculant care este angajat de catre o corporatie de gaze ca sa cumpere pamantul de la niste fermieri, sub care se ascund imense zacaminte de gaze naturale.
  Toate-s bune si frumoase pana cand spectatorul afla costul acestor exploatari: otravirea pamantului, a vegetatiei, a animalelor si a oamenilor, pe sute de ani. Deci este o lenta sinucidere a populatiei in folosul extractiei pe baze toxice.
  Fara a da in vileag sfarsitul filmului, putem numai mentiona ca dragostea transforma pe cinicul speculant intr-o persoana care da la iveala toate minciunile corporatiei fata de populatie, inclusiv ca oponentul speculantului din film, presupus ecolog, fusese angajat de catre corporatie ca sa se discrediteze, si prin asta sa duca la o reactie a oamenilor, care sa ii trimita direct in tabara corporatiei (deci a sfarsitului lent pentru sanatatea lor si a tot ce-i inconjoara).
  Filmul a fost primit cu raceala de catre premiile corporatiilor Hollywoodului, respectiv Golden Globe si Oscar, in timp ce The National Board of Review of Motion Pictures, o organizatie care premiaza filme cu subiecte de etica si educativa a fost singura organizatie care i-a acordat Premiul I, tot in 2012.
  O idee interesanta care s-a sugerat in film este ca suporterii lui Salvati Rosia Montana sa aiba afise/pancarde cu mesaje de genul: Gabriel Resources Go Home! cu o poza a rezultatului final din asa exploatari langa text, la vedere in ograzi, pe masini, la balcoane, la pravalii, biserici, pe marginea strazilor.
  Poze cu otraviri ecologice sunt destule, din Canada lui Gabriel Resources, in Tarile Scandinave, in America Latina, in Africa sau Asia (inclusiv CA URMARE a exploatarilor lui Gabriel Resources).
  Mai ales ca insusi Gabriel Resources plateste bani grei la televiziuni, radiouri, ziare si forumuri electronice , ca sa apara la stirile video si tiparite ale acestor agentii de presa.
  Aceste afise pot fii facute si contra lui Chevron, mai ales dupa fenomenalul exemplu de Romanism dat de manifestantii de la Pungesti.
  Este pacat ca specialistii care au dat in vileag care ar fii efectele micidiale ale cianurii in pamantul sfant al Tarii noastre au fost dati afara…prin fax, in timp ce plagiatorii “copy paste,” si alti politicieni cu traditie in familie pe trei generatii de tradare a intereselor Tarii, prin predarea resurselor romanesti la straini, sunt cei care au pedepsit astfel…oamenii integri si competenti ai Tarii.
  Ar fii trist ca ceea ce n-au reusit sa sece de resurse (ale Romaniei, NU ale lui Gabriel Resources), Roma de la daci, si ungurii, austriecii, turcii, germanii si rusii de la daco-romani, sa reuseasca o entitate sub un nume fictiv, cu locatie in Canada, dar cu agenda globalista, “multumita” careia in multe tari din lume copiii mor prematur, oamenii se nasc sau devin handicapati, exista bolnavi datorita toxicitatii de la exploatare (si care o sa fie asa cu generatiile), in timp ce pamantul ramane otravit pe sute de ani.
  Promised Land (Pamantul Fagaduintei) este un film care trebuie vazut azi in Romania, pentru ca arata o realitate care ne-ar putea pune in primejdie intreaga existenta ca tara, ca popor, ca oameni, ca si cultura, civilizatie, si pamant, pe sute de ani. Rosia Montana este pamantul de unde s-au nascut doinele, de unde au venit un Brancusi, Enescu, Eminescu, Vuia s.a.
  Pentru mine, este inacceptabil si ca sa stiu ca tatal meu a suferit in inchisorile comuniste pentru libertatea Tarii, si ca el milioane de patrioti si martiri romani, pentru ca sa vad acum cum esalonul II, si III al politrucilor veniti pe tancurile de ocupatie rusesti, vand Tara la corporatiile globaliste, tot asa cum au vandut-o imperiului comunist rusesc.
  Romania nu-i numai a “copiilor copiilor nostri” dar si a “inaintasilor inaintasilor nostri”. A permite otravirea pamantului cu cianura echivaleaza cu tradarea fata de tot ce inseamna Tara noastra, neamul nostru, si sangele din sangele nostru.
  Gabriel Teodor Gherasim
  Author Victimele Comunistilor si Persecutorii Lor
  You Tube:
  http://www.youtube.com/watch?v=IGon7M9NJEc&feature=c4-overview&list=UU3-lveT6RIV01WNu91o4xWw
  Eseu:
  http://www.religioustolerance.org/gherasim01.htm#

 4. De cateva zile Vrancea e „harnica” ca si zona Galati ! Fara „ajutor” Chevron sau care-o fi !
  Personal am trimis e-mailuri la Fizica Pamantului, Academie, Inst. Geodezie, Ministerul Mediului si ce mai tine de „pamant” cu exceptia Min.Agriculturii. Am primit doar doua confirmari de primire (electronice). Evident ca nici un raspuns intr-un „stat de drept” ! Ca persoana particulara, informata cat de cat, nu am dreptul a sti ?
  Problema este:
  – avand in vedere ca procedeul presupune o degajare mare de energie in subteran intre doua zone seismice (Vrancea si – mai nou – Galati ), care pot fi efectele colaterale asupra activitatii seismice din zona ? Dar „explorarea” cu inducerea de vibratii de mare putere ce efecte poate produce intr-o zona seismica „de cand lumea” ?
  – din fizica stiu ca intr-un spatiu inchis o degajare mare de energie nu e „sanatoasa” (legea gazelor din fizica preuniversitara) mai ales intr-o zona predispusa eliberarii de energii seismice. Incercati cu un piston etans intr-o sticla: crapa sticla daca apasati pistonul (e si principiul motorului cu ardere interna) !
  – stiind ca zona Vrancea trimite unda seismica spre Campia Romana (implicit Bucuresti), exista cercetari care sa ateste ca „bubuielile” subterane produse prin fracturare nu vor schimba activitatea seismica a zonei Vrancea ? Daca exista, de ce nu sunt facute publice ?
  Practic, firmele concesionare vor zgudui pamantul intre doua zone seismice dintre care una (Vrancea) are oricum un „apetit” natural spre Bucuresti ! In alte zone care nu au „potential” seismic cred ca a zgandari faliile si a produce micro-cutremure in timp mai indelungat poate duce la modificari ale scoartei.
  Ar fi un subiect de discutat cu cei in domeniu, mai ales ca pericolul unui seism din Vrancea spre Bucuresti exista oricum: din cauze naturale, fara „ajutor” !
  Sau mergem pe teoria „distrugem si construim” si uite cum ies banii ! Din nimic… din moloz ! Ca mor si oameni ? Cui ii pasa ?
  Detonarea subterana la cca. 3.000 m la o presiune de cca. 1300 de atm. = 1317.225 bari sau 9,552366702 tone / inch patrat (1 inch patrat = 0.00064516 m patrati !).
  In concluzie, presiunea va fi de cca. 9,5 Tone / 0,00065 m patrati (6,5 cm patrati) ! In subteran ! Fara posibilitate de degajare facila a suflului detonarii.
  Nu credeti ca acest aspect al zonei Vrancea ar merita dezbatut ? Si asta inainte ca Chevron sa inceapa explorarea. De ce ? Deoarece nu am auzit pe cineva de la Fizica Pamantului sau Geodezie sa scoata macar o vorba despre acest aspect: doar ca seismele dese din Vrancea sunt normale si naturale ca si cele de la Galati. Vrem sa le „dam o mana de ajutor” zonei fara a sti ce se intampla ?
  Nu cred ca goana dupa bani la buget, cand avem o evaziune fiscala si deturnari de fonduri „de invidiat” , justifica joaca de-a experimentul cu zona seismica Vrancea.
  De ce nu am face in zona Vrancea un buncar pentru experimente atomice ? Ar fi mai „eficient” si aflam „sigur”… cine scapa ! E subiect TABU aceasta problema majora ?
  P.S. Calculele le-am facut cu un soft gratuit: Versaverter

 5. IONUT intra pe facebook si alatura-te grupului „Impotriva extragerii gazelor de sist in Dobrogea” . Suntem multi acolo. Poate gasim impreuna o solutie.

 6. Pai asta este problema,propietarul pamantului si-a dat acordul ca Chevron sa inceapa lucrarile acolo.
  Astazi cred ca vor incepe treaba,au mutat cele 5 utilaje si este multa miscare acolo.
  Se mai poate face ceva aici?

 7. La Costinești sunt, dar și în Constanța. Avem nevoie de un avocat. Pana acolo însă regula e simpla: nu pot intră pe terenul oamenilor fara acordul lor scris. Asta să știe lumea. Apoi orice cablu întins fara aprobare să fie strâns și depozitat și predat numai pe baza de proces verbal celui care il revendică. Daca intră faceti sesizare la Poliție și parchet pentru tulburare de posesie.

 8. Salutare sunt din com.Comana jud.Constanta.
  La noi pe camp, Chevron au adus astazi 5 mari utilaje.
  Am discutat cu cativa sateni despre Chevron,sunt foarte dezinformati.Nu-i pot convinge singur,am nevoie de suport.
  Exista membrii ai asociatiei in Constanta cu care pot lua legatura?
  Multumesc,astept raspunsul dumneavoastra.

 9. Salut, momentan locuiesc in municipiul Suceava, si vreau sa ma implic si eu in stoparea acestui proiect de exploatare. Initial am vrut sa infiintez o asociatie care sa lupte impotriva fracturarii, deci am inceput sa strang idei si sa cer sfaturi, dar mi-am dat seama ca timpul este scurt, este mult de munca pana sa strang oamenii (practic sa o iau de la zero), si mai ales trebuie o strategie foarte buna, ridicata la masura importantei proiectului de exploatare pentru ei(cine sunt ei, cei de sus, cred ca stiti si voi). Prin urmare mi-am dat seama ca ar fi mai bine sa ma lipesc unei asociatii deja existente, ca sa nu mai fac inca o data lucruri deja facute de altii. Ideea este ca vreau sa stiu daca aveti pe cineva in Suceava care reprezinta asociatia, ca sa vorbesc cu el, sa ma puna in tema cu ideile voastre, sa stiu cu ce pot ajuta si eu, si sa facem si schimb de idei.
  Astept raspuns.

 10. Pe 1 septembrie se va organiza un nou miting de protest la Barlad. Ar fi bine sa vina cat mai multi sustinatori, chiar si din alte zone !

 11. Pentru afise este nevoie de cunoasterea datelor privind actiunea. Noi ne gandim la organizarea unui miting national in septembrie. Puteti astepta ca sa facem ceva mare, national?

 12. Buna ziua,
  Ne puteti trimite afise pentru organizarea unui miting in Radauti? Presa locala este receptiva, ne-au difuzat si cu actiunea „Aducem Basarabia acasa”. Cred ca am avea nevoie de aprox.10 -15 afise, p[lus bannere /pancarte si alte accesorii cu imprumut.
  Multumim

 13. „Explorarea” gazelor de șist în Marea Neagră poate fi pusă în legătură cu cutremurele produse azi la Marea Neagră?
  Pot fi informați oamenii de rând despre acțiunile „exploratorilor”?

 14. S-au apucat de „explorări” prin Marea Neagră zilele astea, știți ceva?

 15. George Bosancu, petitia online nu are valoare juridica in Romania. Campania de colectare semnaturi continua. Nu exista un numar limita maxima. Poti ajuta si tu. Multumesc

 16. Cum stăm cu semnăturile? (stiam că trebuie 10 000, e precis?)
  Care e data la care se trage linie?
  Nu se poate face o petiţie online? ar uşura procesul

 17. Continuand modul anormal (normal pentru Romania) stirile despre proteste date de televiziuni, de acolo unde afla cei mai multi, ori au fost subtiri ori au fost inexistente. Cineva s-a ocupat, cu bani sau alte metode, de televiziunile nationale sa se afle cat mai putine depsre protestele impotriva gazelor de sist. Mai putin pe facebook

 18. Buna ziua

  Va scriu din partea editurii pentru Cunostinta Poporului si sunt interesat daca este cineva care poate inregistra video interviuri locale pentru a fi publicate?

  Deasemenea putem avea un timp pe Skype cu purtatorii de cuvant pentru a discuta cele mai bune intrebari sau initiative. Astept email cat mai curand posibil!

  Cu drag,
  Cristian

 19. Pana acum in Timisoara sunt:
  1) 17:30 Piata Unirii
  2) 17:30 Piata Operei
  3) 18:00 Piata Operei

  Unde mergem si la ce ora?

 20. Salut, In principiu trebuie safaci rapid o notificare catre primarie folosind modelul de mai sus. O trimiti apoi si la Jandarmerie cu acelasi text in care adunarile sunt exceptate de la notificare daca se desfasoara in fata unei institutii publice (primarie, prefecture). Apoi pe pagina Guerilla ai materiale de „propaganda”, iar pe Fb deasemenea gasesti informatii. Aoi ne anunti ce ai hotarat si maine vom avea o conferinta de presa si anuntam si acolo. Pentru orice alte informatii scrie la stopfracturare@gmail.com.

 21. Lucian, si la Timisoara, va fi protestul, Joi, 4 Aprilie, ora 18:00 in fata Operei, in centru.

 22. Salut.sunt din Tulcea si as vrea sa ma implic….ce trebuie facut mai exact?!cu respect

 23. In Botosani nu e nimeni sa organizeze. Poti face repede o notificare la primarie folosind modelul de mai sus si pe sectiune Guerilla gasesti materiale informative pe care poti sa le tiparesti pentru informare.

 24. Buna ZIUA !
  Sunt din Botosani si as dori sa ma alatur actiunii dumneavoastra! imi puteti spune daca se organizeaza si aici ceva si cu cine as putea lua legatura pe plan local!
  multumesc!

 25. In Timisoara se organizeaza. Evenimentul e si pe Fb si pe harta din prima pagina.

  In Cluj se organizeaza protest. Coordonator Dumitru Cornel Vîlcu. In curand va aparea si eventul pe fb si pe harta.

 26. Salut,
  De unde pot afla mai multe informatii despre aceeasta campanie, pe cine ar trebui sa contactez? Vreau sa ma implic si eu, sunt din Cluj-Napoca.

 27. Raspunsurile la postarile de pe site sunt trimise prin mail pentru a oferi toate informatiile si materialele necesare 🙂

 28. Buna ziua,

  Sunt din Oradea si as dori sa ma implic si eu.
  Ati putea sa-mi spuneti pe cine ar trebui sa contactez in orasul meu ?

  Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: