Flyer-11

Petitia: NU gazelor de sist!

Implica-te si TU: 
– printeaza petitia si semneaz-o  Petitia-NU-gazelor-de-sist
– colecteaza semnaturi
– trimite paginile cu semnaturi in original, cat mai curand posibil (fiecare semnatura conteaza!), pe adresa:

Strada Muntii Carpati 103, 052023 Sector 5, Bucuresti

IMPREUNA REUSIM!

Material de informare pe scurt:

Flyer-11flyer-22

24 de păreri la “Petitia: NU gazelor de sist!”

 1. Sunt impotriva exploatarii cu cianuri si a fracturarii dar din pacate jocurile sunt facute in alte parti.Conducatorii nostrii sunt niste marionete in mana mai marilor lumii pt. iluzia de democratie.

 2. De cateva zile Vrancea e „harnica” ca si zona Galati ! Fara „ajutor” Chevron sau care-o fi ! Personal am trimis e-mailuri la Fizica Pamantului, Academie, Inst. Geodezie, Ministerul Mediului si ce mai tine de „pamant” cu exceptia Min.Agriculturii. Am primit doar doua confirmari de primire (electronice). Evident ca nici un raspuns intr-un „stat de drept” ! Ca persoana particulara, informata cat de cat, nu am dreptul a sti ? Problema este:
  – avand in vedere ca procedeul presupune o degajare mare de energie in subteran intre doua zone seismice (Vrancea si – mai nou – Galati ), care pot fi efectele colaterale asupra activitatii seismice din zona ? Dar „explorarea” cu inducerea de vibratii de mare putere ce efecte poate produce intr-o zona seismica „de cand lumea” ?
  – din fizica stiu ca intr-un spatiu inchis o degajare mare de energie nu e „sanatoasa” (legea gazelor din fizica preuniversitara) mai ales intr-o zona predispusa eliberarii de energii seismice. Incercati cu un piston etans intr-o sticla: crapa sticla daca apasati pistonul (e si principiul motorului cu ardere interna) !
  – stiind ca zona Vrancea trimite unda seismica spre Campia Romana (implicit Bucuresti), exista cercetari care sa ateste ca „bubuielile” subterane produse prin fracturare nu vor schimba activitatea seismica a zonei Vrancea ? Daca exista, de ce nu sunt facute publice ?
  Practic, Chevron va zgudui pamantul intre doua zone seismice dintre care una (Vrancea) are oricum un „apetit” natural spre Bucuresti ! In alte zone care nu au „potential” seismic cred ca a zgandari faliile si a produce micro-cutremure in timp mai indelungat poate duce la modificari ale scoartei.
  Ar fi un subiect de discutat cu cei in domeniu, mai ales ca pericolul unui seism din Vrancea spre Bucuresti exista oricum: din cauze naturale, fara „ajutor” !
  Sau mergem pe teoria „distrugem si construim” si uite cum ies banii ! Din nimic… din moloz ! Ca mor si oameni ? Cui ii pasa ?
  Detonarea subterana la cca. 3.000 m la o presiune de cca. 1300 de atm. = 1317.225 bari sau 9,552366702 tone / inch patrat (1 inch patrat = 0.00064516 m patrati !).
  In concluzie, presiunea va fi de cca. 9,5 Tone / 0,00065 m patrati (6,5 cm patrati) ! In subteran ! Fara posibilitate de degajare facila a suflului detonarii.
  Nu credeti ca acest aspect al zonei Vrancea ar merita dezbatut ? Si asta inainte ca Chevron sa inceapa explorarea. De ce ? Deoarece nu am auzit pe cineva de la Fizica Pamantului sau Geodezie sa scoata macar o vorba despre acest aspect: doar ca seismele dese din Vrancea sunt normale si naturale ca si cele de la Galati. Vrem sa le „dam o mana de ajutor” fara a sti ce se intampla ? E si-n interesul bucurestenilor si nu numai.
  Nu cred ca goana dupa bani la buget, cand avem o evaziune fiscala si deturnari de fonduri „de invidiat” , justifica joaca de-a experimentul cu zona seismica Vrancea.
  O explicatie publica din partea celor „de meserie” ar fi utila. DE CE NU SE DISCUTA ACEST ASPECT mai ales in media ? E subiect TABU ?
  P.S. Calculele le-am facut cu un soft gratuit: Versaverter

 3. NU gazelor de şist. Ţara este a poporului nu a jefuitorilor. Să ne unim, să manifestăm paşnic, să-i caricaturizăm, să fim hotărâţi şi veseli, să ne organizăm pentru a izola diversioniştii! Să avem avocaţi, să scriem la forumurile europene, în România nu este democraţie! Să-i filmăm cum ne reprimă. Bravo tineretului!

 4. Basescu a facut asta! A semnat de cand era Boc prim ministru. Ordinarul pe care l-am votat de atatea ori, ne vinde la evrei si masoni:(
  Din pacate din pozitia ingenuncheat nu se pot face minuni. Mai intai Basescu i-a ingenuncheat pe romani, luandu-le demnitatea…apoi i-a vandut cu totul. Guvernul Ponta continua jaful cu Rosia Montana. Stiati ca soarta voastra e peceltuita? Stiati ca sunteti condamnati la saracie in timp ce strainii va exploateaza bogatiile solului lasandu-va pamant aer si ape otravite? Stiati ca doar politicienii se vor bucura de comisiosne grase luate pe sceste zacaminte si ca voi nu veti avea decat niste locuri de de slugoi la ciocoi si acelea prea putine ca sa conteze la rata somajului?
  Daca stiati toate astea si inca nu s-a trezit farama de mandrie si demnitate din voi, atunci inseamna ca meritam sa fim slugile lor ptr ca asa vrem noi romanii sa avem stapani, iar istoria o dovedeste!

 5. Ba voi vreti sa mai ajungeti la mare in Romania 2014? Va place la Costinesti? La vama? De la anul nu o sa mai puteti! Ponta ne-o dat M–eeeee!. Cum dreaq au gasit ei gaz de sist la Costinesti si Vama sau Baile Felix? Se incearca doar falimentarea celor 3 statiuni http://2ns.ro/2u
  Podul de la Agigea a fost bagat in reparatii conform unui plan bine pus la punct pentru demararea plantarii sondelor CHEVRON la Costinesti si Vama. Si trebuie scos din uz in cazul in care „CURAJOSII VAMAIOTI” ar putea veni spre mare.

 6. de ce nu mai e varianta de semnare online? eu asa am semnat. si vroiam sa ii dau si altcuiva linkul doar ca nu mai vad varianta de semnare online.

  multumesc!

 7. dragii mei,
  astfel de războaie se câştigă cu gesturi precise şi alianţe solide.
  vă trimit alăturat un link al unei organizţii Canadiene ce pare să fi câştigat ceva bătălii din acestea.
  Nu suntem atât de singuri.
  Vă rog să hotărâţi voi dacă aceştia sunt serioşi şi oneşti . Oricum există aliaţi , trebuie doar găsiţi.

  spor la treabă, cu gânduri deschise,
  arh barbuVLAD

  barbu, welcome to Change.org!

  By signing MiningWatch Canada’s petition „The Government of Canada: Stop Support for Eldorado Gold Corporation in Northern Greece” yesterday, you joined more than 15 million people using Change.org to make their world better. Here’s how Change.org works:
  Anyone can start a petition. Change.org lets anyone, anywhere start a petition. It’s free and can be about anything you want to change. Start your petition now.
  Together, we’re powerful. The more of us that join together in support of a campaign, the better the chance of being heard. (You can share MiningWatch Canada’s petition now on Facebook, Twitter, or via email).
  This works. With support from people like you, hundreds of campaigns are won every month. Click here to see some of the most inspiring victories.
  Every so often you can expect to hear from Change.org about campaigns we think you’ll be excited to join. If you’d prefer not to receive these emails, you can unsubscribe by clicking the link at the bottom of any message you receive from us.

  barbu, we started Change.org hoping that it would bring people together to make the world a better place – we’re so excited that you got involved. Thank you welcome to Change.org!

  Ben Rattray
  Founder, Change.org

 8. trebuie sa fim greci, daca nu 100 % macar 50% sa iesim in strada si sa nu lasam sa ne distruga vietile.

 9. Perfect. In cazul asta, voi incerca sa fac rost de mai multe semnaturi.

 10. pana in 20 mai trebuie sa ajunga pagina, sau e ok si daca o pun la posta pe 20 dimineata?
  (eu doar acu am aflat de petitie, si 2 zile nu mi se par suficiente sa si adun semnaturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: