Print

Marşul oamenilor pentru acţiune climatică

 Asociaţia România Fără Ei se alătură Campaniei „Marşul oamenilor pentru acţiune climatică”, iniţiată la nivel global de AVAAZ, o organizaţie civică cu peste 30 de milioane de membri în 194 de ţări.

Evenimentul de pe 21 septembrie este unul global, la care vor participa sute de mii de oameni, cu speranţa că vocea colectivă a celor ce militează pentru stoparea schimbărilor climatice va fi auzită de liderii lumii prezenţi la Summitul ONU din data de 23 septembrie. Liderii lumii au fost invitaţi personal de Ban Ki Moon, Secretarul General al ONU, la New York, pentru a prezenta angajamentele pe care ţările lor sunt gata să şi le asume în eforturile de a opri schimbările climatice. Nişte angajamente ferme pot deschide calea către un acord ambiţios.Print

Împreună, un grup de cetăţeni, grupuri informale şi organizaţii non-guvernamentale din Bucureşti ne-am implicat în organizarea evenimentului în România.

Pe lângă Bucureşti, sunt anunţate acţiuni similare în Cluj, Iaşi şi Braşov.

Alături de Asociaţia România Fără Ei, „Marşul oamenilor pentru acţiune climatică” este susţinut de către Coaliţia pentru Mediu, Fundaţia Eco Civica, Fundaţia Terra Mileniul III, Activişti Fără Frontiere, Asociaţia Edelvais, România Vie, Federaţia Bicicliştilor din România şi Grupul de Intervenţie Civică, Braşov.

In Bucureşti , evenimentul va începe la ora 16.30 în parcul Tineretului, intrarea dinspre staţia de metrou Şincai, vor avea loc manifestări surpriză, iar la ora 19 pornim spre Piaţa Universităţii.

Pagina de Facebook a eventului : http://goo.gl/q0zbPP

Pagina Avaaz unde este anunţat marşul din Bucureşti: http://goo.gl/99mcko

Mesajul nostru este : „Locuitorii Bucureştiului iau atitudine pentru a schimba cursul istoriei. Vrem o economie care să lucreze pentru oameni şi planetă, vrem o lume sigură, ferită de dezastrele produse de schimbările climatice, o lume cu apă, aer şi pământ curat, cu servicii bune şi comunităţi sănătoase. O lume 100% curată!”

Haideţi şi voi, dar nu uitaţi să semnaţi şi petiţia Avaaz: http://goo.gl/Jzj1aq

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *