seneca2

Nesupunere civila in New York si mesajul catre copiii din Pungesti

Dragi prieteni din Europa,

Pentru informarea dumneavoastră: o campanie de nesupunere civilă este în curs de desfășurare pe malul Seneca Lake, statul New York, aproape de casa mea. În inima regiunii viticole a statului nostru, o companie de gaz cu sediul in Texas încearcă să stocheze gaz obtinut prin fracking în mine de sare abandonate rămase din secolul al 19-lea, care se află sub malul de vest al lacului. Aceste caverne sunt conectate la conductele care urmeaza, de asemenea, să fie reconvertite pentru a transporta gaz către noi piețe, destul de probabil piețele de export. Noi investigăm.
seneca2Seneca Lake este o sursă de apă potabilă pentru 100.000 de oameni. Pe dealurile din jur sunt ferme și podgorii. Economia noastră înfloritoare rurala depinde în mare măsură de strugurii noștri Riesling de clasă mondială. Și astfel, noi luptăm pentru vin, cât și pentru apă.

Unii dintre voi poate va amintiti că am vorbit despre acest subiect in primavara trecuta, la Bruxelles, la conferința Săptămâna Verde a Comisiei UE.

La 24 octombrie, a fost acordată aprobarea de catre Comisia Federala Reglementare în Domeniul Energiei pentru proiectul de stocare a gazului. Mai jos este consultanța mass-media, care a ieșit astăzi și, mai jos, , este invitația pe care am trimis-o comunității antifracking nordul statului New York.

Am fost arestată săptămâna trecută, ca parte din primul grup de zece persoane care au blocat. Inca cincisprezece au fost arestați în această săptămână, cea mai mare parte mame cu copii mici și bătrâni. Cel mai varstnic arestat de-al nostru de ieri are 90 de ani. Săptămâna trecută varsta celui mai batran arestat a fost de 86, și a trebuit să fie încătușat de proprii pantaloni pentru că avea nevoie de o mână liberă pentru a utiliza bastonul.
seneca3Eu voi fi în ziua de mâine la instanța de judecată (miercuri). Dacă nu aveti vești de la mine în curând după aceea, înseamnă că sunt în închisoare.

Noul nostru site, www.WeAreSenecaLake.com are mult mai multe informatii.

Vorbim de multe ori, în timp ce stam în picioare, în frig, despre frații și surorile noastre din Polonia și România. Suntem inspirați de hotărârea voastra!

a voastra,

Sandra

P.S. Mesaj pentru copiii din Comuna Pungești, Vaslui, care m-au intrebat în iunie: Te-au batut jandarmii si pe tine?Raspuns:Nu, șeriful și oamenii lui au fost foarte atenți și respectuoși când au arestat batranii nostri și mamele noastre, dar am găsit corpurile a două animale moarte (un raton și un oppossum) pe locul blocadei noastre atunci când am venit mai devreme într-o dimineață, săptămâna trecută. Am facut prietenilor noștri animale o înmormântare frumoasă.”

copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *