Noaptea Mediului

5 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI

România în stradă pentru Viață și Natură !

IA ATITUDINE! Deoarece se întâmplă TOTUL sub nasul tău și ai datoria de a acționa în fața strategiei actualei guvernări care nu reflectă dreptul tău constituțional la un mediu curat, în timp ce permite mamuților străini să-ți fure țara, sănătatea, viitorul tău și al copiilor tăi.

5-06

Trucuri pentru a invita prietenii din intreaga lista la eveniment: Firefox sau Chrome
 
ziua mediului mica

Bucureşti Piaţa Universităţii Statui: orele 16.00 – 21.00 expozitie mediu, 18.00-20.00: miting; Cluj-Napoca (18.00): Piaţa Unirii (Tinerii Mânioşi); Mangalia (17.00) Casa de Cultură; Iaşi (18.00) Parcul Copou (Organizator A.C.A.R); Sibiu (17.00) Piaţa Mare; Oradea (18.00) Piaţa Unirii (Academia Civică); Sighişoara (17.00) Piaţa Muzeului; Radauti: (18.00) Parcul Central; Timisoara, Alba Iulia: campanii de informare stradala

Iată care sunt principalele probleme de mediu care ne motivează:

 ► Ministerul Mediului, alături de întreaga guvernare Ponta, SalvatiRosiaMontanaa început ofensiva împotriva Roșiei Montane. Ceea ce guvernele anterioare doar amenințau că vor face, Victor Ponta și miniștrii săi au pus în aplicare. Avize și acorduri s-au dat fără pic de transparentă, în spatele ușilor închise. S-au format comisii, comitete, ministere special pentru avizarea pe ascuns a celui mai nociv proiect minier din Europa, cu sfidarea drepturilor legale și constituționale ale cetățenilor români, cu sfidarea recoamdarilor Parlamentului European. Legi care netezesc drumul proiectului minier către avizare se a „dezbat” în Parlament în comisii obscure, în ședințe la care accesul publicului este refuzat. Prin aceste legi orice cetățean român va putea fi expropriat la bunul plac al corporațiilor străine. Aceste modificări aduse nu vizează doar înlesnirea avizării acestui proiect minier, ci a oricărui alt tip de inițiativă privată deținătoare de licență, în fața căreia cetățeanul român își pierde efectiv drepturile constituționale. Scrie si tu deputatilor si cere-le sa nu voteze acest proiect le lege pe http://www.rosiamontana.net/petitie-legea-minelor/

Mai mult, tot ceea ce ni se pregătește nu este doar cel mai agresiv atac la adresa mediului și a Roșiei Montane, ci un atac fără precedent împotriva Apusenilor. Dacă proiectul minier de la Roșia Montană va primi undă verde numeroase alte exploatări cu cianuri sau extrem de nocive pentru mediu se vor aproba cu repeziciune, pe aceeași schema.

Afla adevarul pe: www.rosiamontana.org

 ► Se pregătește începerea EXPLORĂRII GAZELOR JosSondaDE ȘIST PRIN FRACTURARE HIDRAULICĂ, proiect extrem controversat în România din cauza impactului negativ asupra mediului înconjurător și asupra sănătății. Deși toată lumea atrage atenția că exploatarea gazelor de șist poate provoca un dezastru ecologic, cei de la Protecția Mediului au încercat să acorde companiei Chevron aviz de mediu fără executarea unui studiu de impact, așa cum cere legea. Prin presiunea activiștilor, atât în stradă cât și prin implicarea în procesul de avizare, autoritățile au fost forțate să ceară un studiu de impact asupra mediului.

În lume, în zonele unde exploatarea gazelor de șist nu este interzisă, oamenii suferă de boli grave, chiar și cancer. S-au produs cutremure de suprafața, iar apa, aerul și solul au fost poluate. În România, densitatea populației fiind foarte mare, efectele vor fi dezastruoase imediat! În Franța, Bulgaria, regiuni din Germania, Elveția, Spania și SUA exploatarea prin fracturare hidraulică a fost interzisă. Dacă nu ne împotrivim, la noi se va exploata! Așa cum spunea un comisar European: „tarile din est nu își permit să își facă griji despre mediu, au datorii prea mari”!!!

Mai mult pe: http://stopfracturare.ro si http://tinyurl.com/ap6vzuf

 ► Se pregătește introducerea prin lege a 7880998544_55224eca92_zORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC (OMG) produse în primul rând de Monsanto dar nu numai, ce au efecte devastatoare pentru oameni, mediu și agricultura. Vom fi forțați să cumpărăm alimente modificate genetic iar țăranii vor fi împiedicați să folosească semințele lor tradiționale, ci doar pe cele modificate și vândute de mari corporații.

Viața nu trebuie patentată! În numele profitului companiile au reușit să convingă politicieni vulnerabili să construiască un sistem bazat pe așa zisă proprietate intelectuală, sistem care acum elimină organismele naturale în favoarea celor comercializate de companii. Ce poate fi mai dăunător decât patentarea vieții și interzicerea a tot ce este natural?

Mai mult pe: http://www.infomg.ro

 ► Jumătate din PĂDURILE CARE ACOPEREAU padurilogoROMÂNIA AU FOST DEFRIȘATE. Pe zi ce trece, suportăm consecințele actiunlor nesăbuite ale celor care „au condus” și „mai conduc” această țară, printre care și defrișările masive ale pădurilor noastre seculare. Animalele nu mai au casă și dacă nu ne mobilizăm, în curând, noi vom rămâne fără oxigen! Iar dacă nu noi, atunci cu siguranță copiii noștri vor păți asta.

Mai mult pe: http://tinyurl.com/p7xq9xt

 Acestea sunt doar câteva dintre subiectele arzătoare care atacă direct viață și bucuria de a trăi.

 Dar să nu uităm de:

 – Experimentul „Codex Alimentarius” care a început cu România ! „Codex Alimentarius” este un pachet de norme după care se vor alimenta populațiile țărilor semnatare. Acesta pornește de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural, ca atare se va trece la hrană artificială, din produse chimice ca și cea modificatã genetic. Mai mult pe: http://tinyurl.com/pvbhdeh

Microhidrocentrale de pe râurile României construite mhc logoilegal și în neconformitate cu normele de mediu sunt vândute companiilor private.

Mai mult pe: http://tinyurl.com/c2e357x

Delfinii in pericoldelfinilogo

Peste 170 de delfini au eşuat pe plajele litoralului românesc în anul 2012, cel mai mare numari din ultimul deceniu. Cei mai mulţi erau deja morţi, ceilalţi au murit în scurt timp. Mai mult  de jumătate din aceştia au căzut victime plaselor pescăreşti.

Mai mult pe: http://tinyurl.com/q7r2tdo

Albinele pe cale de dispariție din cauza poluării!albina

Fenomenul este prezent si in tara noastra, majoritatea crescatorilor reclamand misterioasa boala care a decimat colonii intregi de albine, lasand stupinele goale. Consecinta imediata este cresterea pretului mierii, fenomen ce se constata nu numai la noi, ci la nivel global. Tot ca o consecinta imediata apare si scaderea calitatilor mierii, atat de apreciata de-a lungul timpului, folosita de unii chiar ca medicatie. In perspectiva insa, consecintele sunt nu numai imprevizibile, dar si devastatoare, daca tinem seama de rolul albinei in pastrarea ecosistemului, unde ne echilibram viata cu totii, atat ea, cat si noi.
Albinele sunt factorul motor al polenizarii. Fara polenizare, nu s-ar reproduce plantele, flora s-ar diminua dramatic pe intreaga planeta, n-am mai avea fructe, ar dispare numeroase legume, iar cu timpul n-am mai avea nici paduri.

http://tinyurl.com/q5usfow

 * Dacă vom lăsa lucrurile să continue în felul acesta, vom apuca ziua în care România nu va fi decât un deșert unde ultimele resurse de apa și hrană vor fi otrăvite de marile corporații pentru profit, cu permisiunea și complicitatea politicienilor noștri slabi și corupți.

 ACCEPTĂM AȘA CEVA ?!?

 Este responsabilitatea noastră, a celor care înțelegem ce se întâmplă să contribuim la stăvilirea acestui dezastru ecologic, cât nu este prea tîrziu. Toate se întâmplă chiar sub ochii noștri! Și va fi tot mai rău dacă noi nu vom acționa pentru a stopa masacrul început de coaliția dintre corporații și autoritățile române împotriva oamenilor și naturii Oare aceste demersuri crude nu contravin conceptelor de dezvoltare durabilă promovate chiar în UE?

Interesul politicienilor se pliază pe cel al corporatilor, dar puterea este în mâinile oamenilor uniți pentru a-și apăra apa, aerul, pământul, hrana, sănătatea și viitorul.

Haideți împreună să ne împlinim responsabilitatea cu care am fost investiți pe acest pământ!

 Pe 5 Iunie, în TOATĂ ROMÂNIA !

O părere la “Noaptea Mediului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: