poza site pungesti

SOS Pungesti – Solidaritate cu satenii impotriva represiunii prin amenzi

Fenomenul Pungești rămâne un reper al luptei civice. Lupta lor este un exemplu pentru noi toți și ne revine responsabilitatea și datoria să apărăm acești oameni care au dat dovada demnității solidarității și curajului.

Doneaza 20 de lei pentru salvarea Pungestiului din ghearele sistemului corupt. Daca 2000 de oameni doneaza cate 20 de lei, salvam oamenii de la amenzile primite pentru ca au avut curajul sa dea dovada de spirit civic. Spirit civic ce a renascut o speranta. Sa fim solidari! Doneaza 20 de lei! Invita-ti prietenii sa doneze. 20 de lei pentru apararea demnitatii!

Evenimentul pe Facebook: https://www.facebook.com/events/823442327749668

Sistemul corupt și represiv a suferit o grea înfrângere la Pungesti, când cetățenii au spus nu dictaturii politicienilor corupți care au trimis trupe militare împotriva populației civile care își exercita drepturile fundamentale. Chevron a plecat cu coada între picioare, însă o asemenea înfrângere usturătoare nu putea rămâne nepedpsită. Curajul de a spune NU deciziilor ilegale ale castei politice îi costă grav pe locuitorii din Pungesti. Au fost întocmite, la plângerea Chevron, mai multe dosare penale. Cu ajutorul vostru am reușit să îi scoatem de sub urmarire penală. Însă procurorii și judecătorii au considerat că localnicii și activiștii trebuie pedepsiți cumva și au aplicat amenzi administrative. Sunt 36 de persoane scoase de sub urmărire penală, dar și alte amenzi pierdute în instanță:

Amenzile sunt:
27×300 lei =8.100 lei
12x 200 lei = 2.400 lei
1x 100 lei = 100 lei
Cheltuieli de judecată
36×50 lei= 1.800 lei
Total amenzi administrative: 12.400 lei

În afară de acestea mai sunt de plătit amenzi în valoare cumulată aproximativă de încă 10.000 lei.

Localnicii au fost șicanați permanent și terorizați de către jandarmii care au scris procese verbale de contravenții pentru cele mai năstrușnice fapte (ex: „jignirea utilajelor Chevron”) Întrucât au fost primite amenzi fără înmânarea Procesului Verbal sau care a fost pierdut in timpul luptelor din 2 și 7 decembrie, suntem în curs de actualizare a cuantumului amenzilor și vom publica în cursul săptămânii situația exactă, asa cum reiese de la Administrația financiară.

Cel mai simplu mod de a-i ajuta este să strângem suma necesară pentru a elimina și ultima urmă a represiunii nedrepte a statului mafiot față de acești demni și bravi urmași ai răzeșilor.

Donațiile se pot face în conturile:

Asociația Mișcarea de Rezistență de la Pungești
adresa: România, jud. Vaslui, Comuna Pungesti, sat Armasoaia
C.I.F. 32742636

Conturi CEC BANK ROMÂNIA :
LEI RO08CECEVS0130RON0575892
USD RO72CECEVS01B8USD0575894
EUR RO65CECEVS01C1EUR0575893

Să ne amintim ce a făcut Guvernul la Pungești:

Pe data de 16 noiembrie a intrat în vigoare Zona specială de siguranță Pungești, fapt ținut ascuns până pe 8 decembrie, după dărâmarea gardului, când MAI a făcut public acest lucru ca un element de ultimă oră (sic!)

Pe 2 decembrie la orele 4, adică la ore la care intervențiile sunt interzise prin Constituție și vedem cum mascații așteaptă ora 6 ca să intre în acțiune, trupe de jandarmi au venit din două direcții și au ocupat zona dintre satele Armășoaia și Pungești, adică locul unde s-a montat sonda. Abuzurile sunt anchetate de Procurorii militari de la Iași și confirmate de ordonanța Parchetului Militar de pe lângă Curtea de Apel București. Vedem cum s-au făcut pregătiri încă din 29 noiembrie când șeful Jandarmeriei, colonelul Olaru, a semnat ordinele de luptă cu gradul de general, deși era colonel, fiind avansat abia pe 1 decembrie, dar nu a mai putut aștepta. Cum se instituise deja zona specială, comanda dispozitivului nu mai aparținea Jandarmeriei, ci Poliției, încălcând astfel ordinul 60/2010 care permite instituirea Zonelor Speciale, însă numai în anumite conditii. Art. 12 alin (2) din Ordinul 60/2010 spunea “Constituirea zonei speciale de siguranţă publică are loc atunci când pe un spaţiu restrâns se concentreaza un fenomen infracţional – violenţe, trafic şi consum de droguri, prostituţie, etc.” După cum putem vedea, în textul articolului nu regăsim nimic pentru a justifica acel ordin al Şefului poliţiei Vaslui

Între timp au montat un gard cei de la Chevron. Gard montat fără autorizație, cum ulterior s-a dovedit, Chevron cerând autorizație abia la sfărșitul lunii decembrie.

Pe 7 decembrie a avut loc adunarea în timpul căreia a fost doborât gardul și prilejul a fost folosit pentru a anunța instaurarea zonei speciale cu interzicerea dreptului la liberă circulație și libertatea de a-și bate joc de oameni la adăpostul scoaterii Pungeștiului de pe harta UE. Intervențiile au fost extrem de brutale și au fost ridicați mulți protestatari de pe stradă sau din magazin, deși nu se întampla nimic, doar ca un act de razbunare.

Ulterior Chevron a făcut plangere penală pentru distrugere și s-au intocmit dosare penale. Am plătit avocați ca să îi apere și au fost scoși de sub urmărire penală. Însă sistemul se răzbună și au transformat totul în amenzi. Contestarea lor nu a avut nicio șansă, a fost respinsă extrem de ușor, fără a ține seama de situația din teren când oamenii au căzut pradă unei ambuscade organizată tocmai de MAI pentru a-i reduce la tăcere prin astfel de mijloace de pedeapsă care reprezintă o mare povară pentru locuitorii unui sat sărac, nu în produse, ci în bani. Acolo agricultura este mijloc de subzistență.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17Solidaritate!

3 păreri la “SOS Pungesti – Solidaritate cu satenii impotriva represiunii prin amenzi”

  1. Cel mai simplu ar fi o amnistie data de catre presedintele Romaniei! Nu implica bani, conturi, etc, doar umn nr cit mai mare de semnaturi nu de bani!

  2. A-și dori ca procesele-verbale de contravenție, să fie scrise de agenți cu studii superioare, nu de polițiști sau jandarmi, fără asemenea studii, pentru că majoritatea dintre aceștia, nu scriu frumos, au un scris ilizibil , pe care nici ei nu-l mai pot discifra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *