Timis

Timisoara – Piata Operei: 15.00

Participa localitatile: Buzias, Ghiroda, Periam, Biled, Parta, Sacalaz, Giroc, Mosnita Noua, Dudestii Noi, Sag.

Facebook

Pe 6 aprilie au loc simultan, in peste 60 de localitati din Romania si orase din strainatate, mitinguri si marsuri impotriva exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice.
Iesim cu totii in strada, tarani si oraseni, cetateni de diferite etnii si convingeri, din tara si diaspora, ca sa ne aparam impreuna dreptul la viata si sanatate.

Art.35 din Constitutia Romaniei – (1) Statul recunoaste dreptul oricarei personae la un mediu inconjurator sanatos si echilibrat ecologic.

Nebunia extragerii resurselor adduce Romania in pericol de otravire. Clasa politica a cedat intereselor ilegitime si foloseste institutiile statului ca sa apere ilegalitatle si abuzurile. Cetatenii sunt abandonati in fata valului de companii care vor sa exploateze bogatiile subsolului in cel mai iresponsabil mod. Turismul si agricultura vor fi distruse prin otravirea apei, pamantului si aerului. Agricultorii vor fi primii afectati, apoi micii intreprinzatori si incet, incet intreaga tara.

~~Revendicari 6 Aprilie~~

Cerem Parlamentului si Guvernului:
1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusive a gazelor de sist.
2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod illegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazelle de sist
3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional

~~Pericolele fracturarii hidraulice~~
Otravirea apei, solului si aerului
Distrugerea florei
Cancer si boli pentru oameni si animale
Diminuarea valorii terenurilor agricole
Cutremure de suprafata.

~~Independenta energetic este un mit ! De ce?~~
Conform statisticilor ofciale EUROSTAT din 2012 (declarate chiar de statul român la Bruxelles), România extrage cu 30% mai mult gaz decât consumul naţional. Atunci, dacă România este independentă energetic, care mai este motivaţia pentru gazele de şist ?

Peste 70 % din teritoriul romaniei este concesionat pentru exploatarea hidrocarburilor neconventionale (gaze si petrol de sist)

www.stopfracturare.ro
www.farafracturare.ro
www.gazedesist.ro

~~Si tu contezi, hai cu noi !
Aceasta campanie este inițiata de cetateni cu spirit civic, satui de lacomia si abuzurile autoritatilor, si ingrijorati de pericolul iminent al otravirii si distrugerii Romaniei.
Noi, oameni simpli din toata aara, te invităm sa ni te alaturi.

Cand injustitia devine lege, rezistenta devine obligatie.

O părere la “Timis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: