ttip

TTIP la EUROSFAT: minciuni mieroase si replici acide

Astazi am fost la EUROSFAT la Parlament, lume multa, veselie, mancare, bautura.

Dupa sesiunea dedicate TTIP unde venise si Mircea Geoana care dupa ce ne-a vorbit, a plecat, gest tipic al lipsei de respect fata de persoanele prezente, tipic al politicianului roman.

Lucrurile mergeau cam lent, vorbitorii, o americanca, reprezentanta misiunii SUA la Bruxelles, o frantuzoaica, cercetatoare si participant la negocierile TTIP, un europarlamentar roman si ceva invitati de pe la asociatii din astea cu bani multi de la „mediul de afaceri” ca sa ne vanda capitalism pe paine.

Ne vorbeau de parca eram la clasa intai, iar ei erau invatatorii. Vorbeau de beneficii, dar nu se mentiona niciunul. A intervenit cu greu prin Skype Lucian Cernat de la Bruxelles, care vedea, imediat dupa implementarea TTIP, numai cresteri economice spectaculoase in Romania, exporturile infloreau si cate si mai cate. Omul cred ca era pe etnobotanice pentru ca nu are habar despre ce este vorba in negocieri. Insa si-a luat bine in serios postura de yesmen. (YÉSMAN, yesmeni, s. m. Persoană care aprobă fără discernământ părerea celor din jur; oportunist. DEX)ttipAm intrat putin in ei si s-au cam speriat schimband registrul discutiilor, incepand sa spuna ca de fapt negocierile nici nu au inceput, ca sunt numai tatonari ca sa sondeze piata. Desi se laudau ca negociaza de 20 de ani, cand am facut aluzie la Alexandre Dumas cu a sa “Dupa 20 de ani” si am citat din brosura Comisiei Europene, care contine numai minciuni abjecte publicate pe bani publici, s-au schimbat si au taiat un zero, spuneau ca doar de doi ani discutiile au fost mai intense. Insa in 2009 un europalamentar a dat Comisia in judecata si a castigat, nu doreau sa ii dea un document privind obiectivele negocierii.

Se tot spunea ca Romania este al doilea sustinator din UE al TTIP. Cand numai cateva mii de persoane cunosc subiectul in tara. Ori pozitia slugarnica a catorva politicieni corupti nu inseamna Romania, iar noi nu suntem o „majoritate tacuta” pentru ca nu am murit inca, iar TTIP-ul a aparut pe agenda publica dupa scurgerile de documente de la negocieri care au dus la proteste masive in Europa, nu pentru ca se dorea vreo transparenta.

Moderatorul tot insista ca trebuie sa intreb ceva, nu sa ii exprim o pozitie. Curios pentru ca tema intalnirii era tocmai exprimarea pozitiei societatii civile. Ce era sa ii intreb pe mincinosi? In rest a ramas cum au stabilit.

O părere la “TTIP la EUROSFAT: minciuni mieroase si replici acide”

  1. toti politicienii actuali sunt corupti pana in maduva oaselor sau sunt ofiteri sub acoperire cum este cazul celor prezentati mai sus. Toate serviciile secrete din occident lucreaza acum impotriva propriilor popoare, sunt niste mizerii in afar legii cumparate in totalitate de catre mafia monopolurilor corporatiste.

    TTIP = cea mai infecta forma de sclavagism cu un bonus alimentar de cancer pe paine pentru iobagi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *